Nippon ve US Steel’den Engellemelere Karşı Dava

JAPON ÇELİK DEVİ NIPPON STEEL VE ABD’li US STEEL İKİ ADET DAVA AÇTI

Japon çelik devi Nippon Steel ile ABD’li US Steel, ABD yönetimi ve çelik işçileri sendikasına karşı iki ayrı dava açtı. Ortak açıklamaya göre, ilk dava “yasa dışı” siyasi etkinin sorgulanması ve ABD Yabancı Yatırım Komitesi’nin (CFIUS) inceleme süreci ile Başkan Joe Biden’ın satın almayı engelleme kararına karşı Temyiz Mahkemesi’ne yapıldı. Pennsylvania’da açılan ikinci davanın, Cleveland-Cliffs, CEO Lourenco Goncalves ve Çelik İşçileri Sendikası (USW) Başkanı David McCall’ın satın alma işlemini engelleme ve piyasayı tekelleştirme eylemlerine karşı olduğu belirtildi.

NIPPON STEEL’DEN SATIN ALMA İŞLEMİNE DESTEK

Nippon Steel, satın alma işleminin ABD’nin ulusal güvenliğini tehdit etmek yerine geliştireceğini vurguladı ve US Steel’i korumak için gerekli yatırımları yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Açıklamada, açılan davaların satın alma işlemini tamamlama konusundaki kararlılıklarını gösterdiği ve bu adımın US Steel’in geleceğini güvence altına almak için en iyi yol olduğu savunuldu.

TRUMP’TAN US STEEL YORUMU

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, Truth Social hesabında “Tarifeler US Steel’i daha kârlı ve değerli yapacakken neden satılsın? US Steel’in yeniden liderliğe yükselmesi mümkün.” şeklinde bir paylaşım yaptı. US Steel, 18 Aralık 2023’te Nippon Steel ile toplam 14,9 milyar dolarlık bir satın alma anlaşması yaptığını açıklamıştı. ABD Başkanı Biden, önceki hafta ulusal güvenlik gerekçesiyle bu satışı engellemek için harekete geçtiğini belirtmişti. Kaynak: Bloomberg HT

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.