Numan Kurtulmuş’tan BM’ye azarlama

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, “2024 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi”ne ilişkin görüşmelerde, BM Güvenlik Konseyi’nin ateşkese ilişkin son kararına güçlü itirazlarını dile getirdi. Tartışmalara öncülük eden Kurtulmuş, Güvenlik Konseyi’nde ateşkese karşı çıkanların Gazze’de işlenen her türlü insani suçtan doğrudan sorumlu olduğunu ileri sürdü.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, oturum sırasında “BM Güvenlik Konseyi’nde ateşkes kararına karşı el kaldıranlar, Gazze’de işlenebilecek her türlü insani suçtan doğrudan sorumludur” dedi.

Kurtulmuş, ateşli konuşmasında Birleşmiş Milletler’i eleştirerek, İnsan Hakları Bildirgesi’nin yanı sıra BM’nin sadece kağıt üzerinde var olan bir varlık haline geldiğini belirtti. Uluslararası örgütün kararları somut eylemlere dönüştürmedeki etkinliği konusunda artan bir hayal kırıklığı olduğunu vurguladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un BM ateşkes kararına karşı çıkanlara karşı güçlü duruşu, Türkiye’nin insan haklarına olan bağlılığını ve Gazze’de devam eden duruma ilişkin endişelerini yansıtıyor. Uluslararası toplum, Türkiye’nin küresel yönetişimde algılanan eksiklikler karşısında sesini yükseltmesini izliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fenerbahçe’den İki Futbolcu Afrika Uluslar Kupası İçin Ayrıldı

Fenerbahçe, Süper Lig'de Konyaspor ile oynayacağı maç için hazırlıklara başladı. Youssef En-Nesyri ve Dorgeles Nene, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle İstanbul'dan ayrıldı.

Özgür Özel Açıkladı: Asgari Ücret 39 Bin TL Olmalı

CHP Lideri Özgür Özel, Kayseri'deki mitingde asgari ücretin 39 bin lira olması gerektiğini, işverenin yükünün prim desteğiyle 29 bin liraya indirilebileceğini açıkladı.

Sentinel Uyduları İle Konya ve Bursa’da Deformasyon Keşfi

Yapılan uydu incelemeleri, Konya ve Bursa ovalarında yıllık 5–10 santimetre arasında yer altı çöküntüleri tespit etti. Uzmanlar, yer altı suyu kullanımı ve fay hareketlerinin risk taşıdığına dikkat çekti.

İBB Meclisinden İSPARK Otopark Ücretlerine Zam Kararı

İBB Meclisi, İSPARK'taki otopark ücretlerini bölgelere göre artırarak 12 saatlik ücretin 550 liraya kadar yükselmesini onayladı.

Güllü Olayında Üçüncü Kişi İddiası Gündemde

Yalova'da ünlü şarkıcı Gül Tut, namıdiğer Güllü'nün ölümü üzerine kızı Tuğyan Ülkem Gülter "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. Oğulları Tuğberk hakkında da yeni iddialar ortaya atıldı.