Okul Alışverişinde Çanta Fiyatları Artışı

Yeni Eğitim Yılı Alışverişleri Başlıyor

Yeni eğitim dönemi 8 Eylül’de başlayacakken, birinci sınıflar 1 Eylül’de ders başı yapacak. Okulların açılmasına az bir süre kalmasıyla birlikte velilerin alışveriş temposu hızlandırdığı görülüyor. E-ticaret altyapı sağlayıcılarından elde edilen verilere göre, Ağustos ayının başında gerçekleştirilen okul alışverişlerinde geçen yıla oranla yüzde 45’lik bir artış yaşandı.

Çanta ve Kırtasiye Ürünlerinde Artış

Çanta kategorisinde ciro Temmuz’a kıyasla yüzde 83 oranında yükseldi. Kırtasiye ürünlerinde ise artış yüzde 60’ı buldu. Kitap grubundaki artış ise yüzde 25 ile sınırlı kaldı. Geçen yıl ortalama sepet tutarı 517 lira iken, bu yıl bu rakam 750 liraya çıktı.

Fiyat Artışları ve Uyarılar

TOBB E-Ticaret Meclis Üyesi Emre Çetinaslan, velilerin ihtiyaçlarını önceden planlayarak uygun fiyatlarla alışveriş yapma eğiliminde olduğunu ifade etti. Çetinaslan, “Çanta sektöründe ve kırtasiyede büyük artışlar gözlemliyoruz. Çantalarda yüzde 30 ile 60 arasında zam oldu” şeklinde açıklama yaptı. Sektör temsilcileri, önümüzdeki haftalarda okula dönüş alışverişinin daha da hızlanmasını bekliyor. Ancak alışverişini erteleyen velilere, fiyatların daha fazla yükselebileceği konusunda uyarılar yapılıyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.