ÇELİK’TEN MECLİS AÇILIŞINA DEĞERLİ MESAJLAR
Meclis’in yeni yasama yılı dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, siyasi partilerin bir araya gelmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, “Farklı görüşlere rağmen siyasi partilerin Meclis’in açılış gününde diyalog içinde olması, dış dünyadaki kaoslara da verilmiş net ve milli bir cevaptır,” diye belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, farklı siyasi parti liderleriyle bir araya gelmesinin çok değerli olduğunu ifade eden Çelik, “Cumhurbaşkanımızın, Yüce Meclis’teki birlikteliğe liderlik etmesi ve saygıdeğer siyasi parti liderlerinin buna iştirak etmesi, devlet hayatımızın derinliklerinden süzülen müstesna bir demokratik bilinci ortaya koymuştur,” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resepsiyonda farklı siyasi parti liderleriyle sohbet ettiği belirtildi.
CHP’NİN KATILMAMA KARARI TARTIŞILDI
Yasama yılı açılış oturumu ve akşamında düzenlenen resepsiyona katılmayan CHP’yi eleştiren Ömer Çelik, “Bu birlikteliğe dönük olumsuz yaklaşımların Meclis’i protesto etmek gibi tarihi bir yanlış içine düşen CHP yönetiminden ve sivil siyaseti yıpratmak isteyen bazı çevrelerden geldiğini görüyoruz. Bunlar demokrasinin varlığına ve siyasetin mantığına aykırı yaklaşımlardır,” ifadesini kullandı.
SİYASETİN MERKEZİ MECLİS’TİR
Çelik, “Yüce Meclis’i protesto eden her odak, kendi siyasi varlığını inkar etmiş olur,” diyerek, siyaset yapmak isteyen herkesin evinin Meclis olduğunu vurguladı. Ayrıca, “Meclis’i işlevsiz kılmaya çalışanlar her zaman vesayet odakları olmuştur. Bu zihniyetin herhangi bir siyasi partiye nüfuz etmesi vahimdir,” açıklamasında bulundu. AK Parti Sözcüsü, “Meclis milletin mekanıdır, demokratik siyaset milletin emanetidir. Bu değerlere katkı veren herkesin yaklaşımı saygıdeğerdir. Aksine davranışlar ise milletin emanetine zarar vermektir,” sözleriyle konunun önemini vurguladı.