Galatasaray’ın Nijeryalı futbolcusu Victor Osimhen, UEFA’ya verdiği röportajda kulübüne olan bağlılığını ve başarı için hazır olduğunu vurguladı. Osimhen, “Galatasaray’da her şeyin üstesinden gelmeye hazırım; iyi, kötü ve çirkin – ama umarım kötüden çok, iyi olur” ifadeleriyle takımına olan sevgisini dile getirdi.
İLK GÜNÜMDEKİ İNANILMAZ MOMENTLER
Transfer sürecinde İstanbul’a gelişini anlatan Osimhen, “İstanbul’a vardım ve hayatımda daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim. Havaalanında bu kadar çok insan olması inanılmazdı. Birçoğu uçuşları takip ediyordu, her şeyle uğraşıyorlardı. Sanırım sabahın ikisi veya üçüydü. Birçoğu baba, çoğu koca, çoğu eş. Aileleriyle uyumak ya da dinlenmek yerine dışarıda tek başlarındaydılar” şeklinde konuştu.
ZOR KOŞULLARDA BÜYÜDÜ
Osimhen, Nijerya’da zor şartlarda büyüdüğünü belirterek, “Çok fakir bir aileden geldim. 7 kardeşin en küçüğüyüm. Annemi çok küçük yaşta kaybettim, babam da 2020’de vefat etti.” dedi. Doğduğu yer olan “Olusosun” bölgesinin kendisine hayat dersleri verdiğini de sözlerine ekledi: “Olusosun beni bugünkü insan yapan yerdi ve ne kadar çok şey verdiğini söylemesem de hayat yolculuğumda bana yardımcı olan hayat dersleri verdi.”
ŞAMPİYONLAR LİGİ HEDEFİ
Osimhen, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmak istediklerini belirterek, “Buraya geldiğimde başkanla konuştum ve Şampiyonlar Ligi’nde gerçekten fark oluşturmak istiyoruz. Türkiye’de, bu yıl tüm dünyanın tanıyacağı takım olduğumuzu göstermek istiyoruz, çünkü Avrupa’da gerçekten harika bir şey başardık.” dedi. Didier Drogba hakkında da konuşan Osimhen, “Drogba’nın oyun stilini gördüm ve oyunumu onunkine benzetmeye, nasıl oynadığını ve futbol dışında nasıl yaşadığını görmeye çalıştım. Bu yüzden o adama minnettar olmalıyım çünkü şu anki halime bakılırsa başarılarımın bir kısmını ona borçlu olduğumu düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.