Otokar 2025 Yılı 2. Çeyrek Bilançosunu Açıkladı

OTOKAR’IN SATIŞ GELİRLERİNDE ARTIŞ

Otokar’ın satış gelirleri, geçen yılın aynı dönemine göre %13 artış göstererek 19,8 milyar TL’ye ulaştı. Brüt kâr, %67 artışla 4,39 milyar TL oldu. FAVÖK (faiz, amortisman ve vergi öncesi kâr) ise 1,22 milyar TL olarak kaydedildi. Şirketin net parasal pozisyon kazançları ise 2,8 milyar TL olarak belirlendi. Ancak, tüm bu olumlu gelişmelere rağmen şirket, 79 milyon TL net dönem zararı açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde net zarar 1,85 milyar TL düzeyindeydi.

TOPLAM VARLIKLARDA ARTILAR

Şirketin toplam varlıkları 53,8 milyar TL seviyesine yükseldi. Net borç ise 18,5 milyar TL’ye çıkarak önceki çeyreğe göre %23 arttı. Öz kaynaklar ise 8,9 milyar TL seviyesinde sabit kaldı. Bu durum, şirketin finansal yapısını etkileyecek önemli bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

PİYASA PERFORMANSI

29 Temmuz 2025 itibarıyla Otokar hissesi 520,50 TL’den işlem görüyor. Şirketin piyasa değeri 62,5 milyar TL düzeyinde. Hisse, 28 Nisan 2025’te 377,25 TL seviyesinden başlayan yükselişini sürdürerek 29 Temmuz’da 520,50 TL ile en yüksek seviyesini gördü. Bu performans, yatırımcılar için olumlu bir sinyal olarak yorumlanıyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Ukrayna Deniz Kuvvetleri’nden Türk Gemisine Saldırı İddiası

Ukrayna Deniz Kuvvetleri, Türkiye'ye ait "VIVA" isimli geminin Mısır'a doğru sefer yaparken Rusya'nın insansız hava aracı saldırısına uğradığını iddia etti.

TBMM Lokantasında Taciz İddiaları Soruşturması Genişliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde staj yapan bir lise öğrencisinin cinsel istismara uğramasıyla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 3'ü tutuklandı. Tutuklu sayısı 4'e çıktı.

Galatasaray Antalyaspor’a Karşı Yenilmezliğini Sürdürüyor

Galatasaray, Antalyaspor ile yaptığı son 19 maçta 15 kez galip gelirken, 4 mücadelede ise berabere kaldı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Suriye’deki Terör Saldırısına Kınama

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de bir DEAŞ militanının Amerikan ve yerel birliklere düzenlediği terör eylemini sert bir dille lanetledi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Entübe Edildi

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, kolon kanseri tedavisi sırasında durumu kötüleşti. Şu an yoğun bakımda solunum cihazına bağlı olarak tedavi ediliyor ve hayati tehlikesi sürüyor.