Piyasalarda Dalgalanma: Şimşek’ten Güven Mesajı

İSTANBUL’DA OPERASYON ŞOKU

Sabahın erken saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) gerçekleştirilen operasyon, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik dengelerini derinden etkiledi. Bu operasyonda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 105 kişi gözaltına alındı. Gözaltı kararının, “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak” ve “PKK/KCK terör örgütüne yardım etme” suçlamalarıyla ilişkili olduğu bildirildi. Bu olay, hem siyasi arenada hem de piyasalarda büyük bir yankı uyandırdı.

PİYASALARDA TARİHİ DENGESİZLİK

Operasyonun hemen ardından döviz ve altın fiyatlarında önemli bir artış yaşandı. Euro 45 lira, dolar 41 lira ve gram altın 4 bin lirayı aşarak rekor seviyelere yükseldi. Ayrıca Borsa İstanbul’da devre kesici uygulaması devreye girdi ve piyasalarda paniğin hakim olduğu bir ortam oluştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasalardaki dalgalanmalara ilişkin kritik bir değerlendirme yaptı. Şimşek, “Piyasaların sağlıklı işleyişi için gereken her şey yapılıyor. Uygulamakta olduğumuz ekonomi programı kararlılıkla devam ediyor,” diyerek piyasalara güven aşılamaya çalıştı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.