ENERJİ KRİZİ AVRUPA’DA GÜNDEMDE
Son dönemlerde Avrupa’daki enerji krizi, dünya kamuoyunun gündeminde önemli bir yer tutuyor. İspanya ve Portekiz’de meydana gelen elektrik kesintileri üzerine resmi açıklamalar artarak devam ediyor. İspanya Başbakanı Sanchez’in ardından Portekiz Başbakanı Luis Montenegro da konuya ilişkin görüşlerini paylaştı.
PORTEKİZ’DE ELEKTRİK NEDENİYLE BEKLENTİLER
BBC’nin aktardığına göre, Montenegro gazetecilere yaptığı açıklamada, “Birkaç saat içinde Portekiz’de halka elektriğin yeniden sağlanmasını bekliyoruz.” sözleriyle durumu değerlendirdi.
SİBER SALDIRI GÜNDEMDE DEĞİL
Montenegro, elektrik kesintisinin arkasında siber bir saldırı olduğuna dair “hiçbir gösterge” bulunmadığını belirtti. Kesintinin nedeninin henüz belirlenemediğini vurgulayan Montenegro, sorunun kaynağının Portekiz olmadığını ifade etti.
REN’DEN BU SÜRECİN ANALİZİ
Portekiz’in ulusal elektrik şirketi REN de aşırı sıcakların etkisiyle elektrik kesintilerinin yaşandığını duyurdu. REN, ülkede tam normalleşmenin sağlanmasının bir hafta sürebileceğini aktardı.