Prof. Ercan: “Büyük Deprem Olacak Değil!”

Kütahya’nın Simav ilçesi, birbirini takip eden depremlerle sarsılmaya devam ediyor. AFAD verilerine göre, 25 Nisan’da 4.6, 28 Nisan’da 3.4, 3.9 ve 4.1 büyüklüğündeki depremler yaşandı. 30 Nisan’da ise 3.6 büyüklüğünde bir sarsıntı meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, 20-21 Nisan tarihlerinde 3.0 ile 4.3 büyüklüğündeki sarsıntıları kaydetti. 1 Mayıs’ta gerçekleşen 4.2 büyüklüğündeki deprem, bölgedeki kaygıları artırdı. AFAD, can kaybı veya hasar olmadığını açıkladı ve saha tarama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

prof. dr. ahmet ercan’dan güven veren açıklama

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Simav’daki sarsıntıların “deprem fırtınası” olarak tanımlandığını ifade etti. Ercan, Türkiye’nin deprem fırtınası bölgelerini “Denizli Pamukkale Çukuru, Van, Göller Bölgesi ve Kütahya-Simav” olarak sıraladı ve bu durumun her zaman yıkıcı bir depremle sonuçlanmadığını vurguladı: “Deprem fırtınaları aylarca, hatta yıllarca küçük depremlerle sürebilir. Her küçük deprem büyük bir sarsıntıya yol açacak diye bir kural yok. Bazen bu fırtınalar yıkıcı bir deprem olmadan sona erebilir.” Ercan, toplumu paniğe kapılmamaya ve resmi kaynaklardan gelen bilgilere güvenmeye davet etti.

deprem fırtınası nedir?

Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Burak Çatlıoğlu, BBC Türkçe’ye verdiği demeçte deprem fırtınasının “ana şok olmadan aynı bölgede yüzlerce depremin peş peşe meydana gelmesi” olarak tanımlandığını belirtti. Çatlıoğlu, Simav’ın jeotermal potansiyeli dolayısıyla sismik açıdan aktif bir bölge olduğunu ve bu hareketliliğin olağan bir durum olduğunu açıkladı. Ancak haftalarca süren sarsıntıların deprem fırtınası olarak nitelendirilebileceğini ve kesin bir yargıya varmak için henüz erken olduğunu da sözlerine ekledi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.