Putin: Trump ile Barış Görüşmesi İçin Budapeşte’de Buluşacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump ile Ukrayna savaşını sona erdirmek amacıyla Budapeşte’de bir araya gelecek. Bu zirve, Avrupa’daki diplomatik dengeleri etkileyerek Rusya’nın uzun süredir yaşadığı izolasyon sürecine yeni bir boyut kazandıracak. Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Putin ile temas kurduğunu ve “barış için yeni bir fırsat” gördüğünü ifade etmişti. Görüşmenin Macaristan’da gerçekleştirilecek olması, Kremlin’e yakın politikaları izleyen Başbakan Viktor Orban nedeniyle özel bir önem taşıyor.

ROTASI DEĞİŞİYOR, HAVA SAHASI KAPALI

Avrupa’nın Rusya’ya uyguladığı hava sahası yasağı dolayısıyla, Putin’in Budapeşte’ye gerçekleştireceği uçuş alışılmış güzergâhtan farklı bir rota izleyecek. Rus liderin özel uçağı, Türkiye hava sahasını kullanarak Karadeniz üzerinden Sırbistan’a geçecek. Normalde 1.500 kilometre olan bu mesafe, yaptırımlar neticesinde 5.000 kilometreyi aşacak.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILIYOR

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Putin’in “Flight No.1” kodlu uçağına Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16’lar eşlik edecek. AirLive havacılık portalı, Rus savaş uçaklarının Putin’in uçağını Karadeniz’e kadar koruyacağını ve ardından Türk F-16’larının eskort görevi üstlenerek Sırbistan sınırına kadar güvenli bir şekilde yönlendireceğini aktardı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.