RUSYA’YA YAPTIRIMLAR SÜRGÜNDE
Rusya Maliye Bakanlığı, son dönemde yapılan yaptırımların etkilerini ortaya koyan bir açıklama yaptı. Açıklamada, petrol ve doğalgaz gelirlerinin ocak-temmuz döneminde 2024’ün aynı dönemine göre yüzde 18,5 azalarak 5,52 trilyon rubleye düştüğü vurgulandı.
PEYDERPEY DÜŞÜYOR
Temmuz ayında, petrol ve doğalgaz gelirlerinin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 27 azalarak 787,3 milyar rubleye gerilediği belirtildi. Açıklamada, temmuzda bu sektörden beklenenin üzerinde bir gelir kaybı yaşandığı ifade edildi.
PRODUKSİYONDA AZALMA
Rusya Enerji Bakanı Sergey Tsivilev, 16 Temmuz’da yaptığı açıklamada, 2024 yılının ilk 5 ayında ülkenin petrol üretiminin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,5 azalarak 211 milyon tona düştüğünü, doğalgaz üretiminin ise yüzde 3 azalışla 290 milyar metreküpe gerilediğini aktardı.