TÜRKİYE’Yİ Sarsan SAHTE DİPLOMA SKANDALI
Türkiye’yi sarsan sahte diploma soruşturmasında, kendisini klinik psikolog olarak tanıtan Abdullah Volkan Uçak’ın diplomalarının sahte olduğu belirlendi. Uçak’ın Ege Üniversitesi’nden hem lisans hem de yüksek lisans diploması almış gibi gösterildiği ancak aynı zamanda Adana Halı Yıkamacılar Derneği Başkanlığı yaptığı tespit edildi.
SEANSLARDA YÜKSEK ÜCRETLER TALEP EDİLDİ
Uçak’ın sahte diplomayla danışan kabul edip, bir seans için 4.500 TL ücret talep ettiği ileri sürüldü. “Geçmişi sildirme” adı altında hipnoz seansları düzenleyen Uçak’ın bazı televizyon programlarına “psikolog” kimliğiyle katıldığı da belirtildi.
MURAT ÖVÜÇ’ÜN SEANSLARI
Sosyal medya fenomeni Murat Övüç’ün de Uçak’ın seansına katıldığı ve bu görüntülerin sosyal medya platformlarında paylaşıldığı öğrenildi.
SAHTE BELGE ÇETESİ ORTAYA ÇIKTI
Soruşturma kapsamında, kamu kurumlarındaki e-imzaları ele geçirerek sahte diploma, kimlik ve belge düzenleyen organize suç şebekesinin varlığı ortaya çıkarıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu ana kadar 37 kişinin tutuklandığını açıkladı.