SANIK HAKKINDA SUÇLAMALAR
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan sahte diploma soruşturmasında, televizyon programlarında yer alan psikiyatrist Volkan Uçak hakkında birçok suçlama gündeme geldi. Uçak’ın Ege Üniversitesi’nden aldığı Psikoloji lisans ve Klinik Psikoloji yüksek lisans diplomalarının sahte olduğu belirlendi. İddianamede, Ege Üniversitesi yetkililerinin e-imza sistemine izinsiz erişim sağlanarak bu belgelerin oluşturulduğu bilgisi yer alıyor. Ünlü doktor Volkan Uçak’ın yüksek ücretlerle hipnoz seansları düzenlediği ve televizyon programlarına katıldığı belirtiliyor.
PARA TALEBİ VE DİPLOMA DURUMU
Uçak, ifadesinde “…kendisini Zafer Hoca olarak tanıtan ve sonradan gerçek adını Ziya Kadiroğlu olarak öğrendiğim kişi Ege Üniversitesi’nde denklik işlemi yapılabileceği konusunda yönlendirme yaptı. 80 bin lira tutarında para talep etti.” söylemlerine yer verdi. Ancak, bu paralı işlemi gerçekleştirmediğini belirtti.
Uçak, yalnızca lise diplomasını göndermiş olduğunu ifade ederek, “E-devlet üzerinden sorgulama yaptığımda mezun kaydını gördüm. Ancak bir süre sonra bire ulaşamayınca parayı göndermedim.” diyerek durumunu açıkladı. Bununla birlikte, Alfa Psikolojik Danışmanlık şirketinde danışmanlık yerine hipnoz ve zihin kodlama uygulamaları gerçekleştirdiğini aktardı. İddianamede, 15 Temmuz 2024 tarihinde Ege Üniversitesi sistemlerine e-imza kullanılarak izinsiz erişim sağlandığı ve Uçak adına sahte mezuniyet kaydı oluşturulduğu bilgisi de yer alıyor. Bu tarihten itibaren, diploma kayıtlarının e-Devlet sisteminde görünmeye başladığı ifade ediliyor.
Uçak’ın cep telefonunda yapılan incelemede, “anahtarcı Adnan” (Adnan Taşdemir) ve “SBKEZ” adındaki kişilerin diploma temini ve ücretleri üzerine yapılan görüşmelere ulaşıldı. Aynı zamanda 250 bin TL karşılığında doçentlik teklifine dair bilgilerin de yazışmalar arasında yer aldığı belirlendi.
then "Add to Home Screen"