Sarkozy Suç Örgütü Kurmaktan Mahkum Edildi

DAVA SONUCUNDA MAHKUMİYET

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yolsuzluk dahil dört farklı suçtan sanık olduğu “Libya davası” kapsamında suç örgütü kurmaktan mahkum edildi. Sarkozy, 5 yıl hapis ve 100 bin euro para cezası aldı. Karar sonrasında yaptığı açıklamada, bu karara itiraz edeceğini ve masumiyetini kanıtlamak için sonuna kadar mücadele edeceğini kaydetti. Sarkozy, “Bu kararın anlamı, beni mahkum edenlerin benim mümkün olan en kısa sürede hapiste uyumamı istemesidir.” ifadelerini kullandı.

OLAYIN ARKA PLANI

Fransa’da 2007-2012 yılları arasında Cumhurbaşkanı olarak görev yapan Sarkozy’nin, “2007’deki cumhurbaşkanı seçim kampanyası için o zamanın Libya lideri Muammer Kaddafi’den yasa dışı maddi destek aldığı” iddia ediliyor. Sarkozy’nin 2006 sonu ile 2007 başında yaptığı seçim kampanyası için Libya yönetiminden 50 milyon avro aldığı öne sürüldü. Bu iddiaların ardından 2013 yılında olayla ilgili ön soruşturma başlatıldı. Sarkozy, 21 Mart 2018’de Paris’te gözaltına alındı ve ardından “seçim kampanyasına yasa dışı finansman sağlamak, yolsuzluk yapmak ve Libya kamu fonlarını gizlemek” suçlarından soruşturma geçirdi.

TANIK İFADELERİ VE SUÇLAMALAR

Libya davasında tanık konumundaki Fransız-Lübnan kökenli iş insanı Ziad Takieddine’nin de 2006 sonlarında Libya’dan Sarkozy’ye 5 milyon avro getirdiği iddia ediliyor. Takieddine başlangıçta Sarkozy’nin Libya’dan finansman aldığını savunmuş, ancak 2020’de ifadesini değiştirerek buna karşıt bir iddiada bulunmuştu. Sarkozy’nin, Takieddine hakkındaki suçlamaları geri alması için en az 8 kişi aracılığıyla baskı yaptığına dair şüpheler var. Bunun için eski cumhurbaşkanının toplamda 608 bin avro harcadığı öne sürülüyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.