METAN GAZINA MARUZ KALDIĞI İÇİN ŞEHİT OLDU
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir mağarada yapılan arama tarama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kalan Piyade Sözleşmeli Er Özkan Özkanlı, yaşamını yitirdi. 2023 yılında göreve başlayan bekar Özkanlı’nın acı haberi, dün memleketi Aksaray’daki annesi Huriye Özkanlı’ya askeri yetkililer tarafından bildirildi.
ÖĞRETMENLERİYLE BAĞINI KOPARMADI
Babası Ali Özkanlı’nın hayatını kaybetmesinin ardından kardeşi ile birlikte yetim olarak büyüyen şehit Özkanlı’nın, liseyi öğretmenlerinin desteğiyle tamamladığı öğrenildi. 2018 yılında Ortaköy Şehit Rifat Kahyaoğlu Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra sözleşmeli er olarak göreve başlayan Özkanlı’nın, görevine başladıktan sonra bile öğretmenleriyle temasını sürdürdüğü, onların aracılığıyla bir öğrenciye 12 ay boyunca burs verdiği ve son iki yıldır bayram ve özel günlerde yetim öğrencilere harçlık gönderdiği ortaya çıktı.
CENAZESİ YARIN DEFIN EDİLECEK
Şehit Piyade Sözleşmeli Er Özkan Özkanlı’nın cenazesi, yarın öğle vakti Ortaköy ilçesinde düzenlenecek askeri törenin ardından Namlıkışla Köyü Mezarlığı’na defnedilecek.
then "Add to Home Screen"