SICAK HAVA DALGASI ÜLKEMİZİ ETKİLİYOR
Türkiye, Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına girecek. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, bugünden itibaren 6 ila 12 derece kadar yükselecek.
Bakan Yumaklı’ndan Önemli Uyarılar
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, artan hava sıcaklıklarına ve yükselen orman yangını riskine dikkat çekti. Meteorolojik verilere göre önümüzdeki hafta, ülke genelinde sıcaklıkların 6 ila 12 derece artmasının beklendiğini belirten Yumaklı, nem oranının yüzde 20’nin altına düşmesinin ve kuvvetli rüzgarların etkili olmasının orman yangını tehlikesini en üst seviyeye ulaştırdığını ifade etti.
“Yangın Çıkarmak Vatana Kurşun Sıkmaktır”
Yumaklı, “Orman yangını çıkarmak, vatana kurşun sıkmaktan farksızdır” sözünü hatırlatarak, tarihin en donanımlı hava ve kara gücüyle, fedakar orman işçileriyle birlikte “Yeşil Vatan”ı koruma mücadelesini kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.
Vatandaşa Önemli Çağrı
Yumaklı, ormanları koruma mücadelesinin başarıya ulaşabilmesi için vatandaşların duyarlılığının hayati önem taşıdığını belirterek şu çağrılarda bulundu: “Anız yakmayın. Ormanlık alanlarda kesinlikle ateş yakmayın. Sigara izmaritini yere atmayın. Çöp ve atıkları doğaya değil, çöp kutularına bırakın. Tarım araçlarında mutlaka su tankı ve yangın söndürme cihazı bulundurun. En küçük dumanı gördüğünüzde hemen 112’yi arayın. Unutmayalım. Ormanlarımız; geleceğimiz, nefesimiz ve umudumuzdur. Onları hep birlikte koruyalım.”