SİS 2 operasyonu gerçekleşti


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen Sis-2 Operasyonu’nda 457 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını ve 37 milyon TL vergi kaybının önlendiğini açıkladı. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, 81 ilde gerçekleştirilen operasyonun, yasa dışı tütün mamulü üretimi ve satışıyla ilgili olduğunu belirtti.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamalarına göre, kaçakçılıkla mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda; 13 milyon 91 bin 486 adet doldurulmuş makaron, 9 milyon 319 bin 210 adet boş makaron, 81 bin 30 paket sigara, 8 bin 908 kg tütün mamulü, 9 bin 429 adet puro, 12 bin 913 adet elektronik sigara ve likiti, 9 bin 239 adet sahte bandrol, 41 adet yasa dışı sigara imalatında kullanılan sanayi tipi makaron doldurma makinesi ele geçirildi.

Operasyonun koordinasyonu, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından sağlanırken, Gelir İdaresi Başkanlığı da operasyona katılım sağladı. Operasyon sonucunda 457 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan ortak değerlendirmede ise 37 milyon TL’lik vergi kaybının önlendiği belirlendi.

Bakan Yerlikaya, kaçakçılıkla mücadelede kararlılıkla devam edileceğini vurgulayarak, ülke genelindeki operasyonların kayıt dışı ticaretin önüne geçmeyi amaçladığını ifade etti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Sarıyer’de Kundaklama Şüphesiyle 5 Araç Yanarak Küle Döndü

İstanbul Sarıyer'deki bir otoparkta çıkan yangında 5 araç zarar gördü. Yangının sebebiyle ilgili 13 suç kaydı bulunan bir şüpheli tutuklandı.

Gaziantep’te Makarna Fabrikasında Yangın Çıktı

Gaziantep'teki bir makarna fabrikasında meydana gelen yangın, itfaiye ekiplerinin süren yoğun çalışmasıyla 3 saatte söndürüldü. Yangının nedenine ilişkin soruşturma başlatıldı.

Şifalı Çamur: Hastalara Umut Olmaya Devam Ediyor

Karaman'ın Göktepe beldesindeki mezarlıkta bulunan yağlı çamur, yaz aylarında artış gösteriyor ve çeşitli hastalıklara şifa kaynağı olarak ilgi topluyor.

D-130 Karayolu’nda Tır Yangını Söndürüldü

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde hareket halindeki bir tırda yangın meydana geldi. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, alevleri kontrol altına alarak söndürdü.

Marmaris’teki Silahlı Kavga Şüphelisi Aydın’da Takipte

Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen silahlı çatışmada iki kişiyi yaralayan zanlının yakalanması için Aydın'da drone ile arama çalışmaları sürdürülüyor.