Siyasi Kutuplaşma ve İttifak Arayışları Hakkında Yorumlar

TBMM’DE ÖNEMLİ BULUŞMA

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğindeki 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılış resepsiyonu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti liderleriyle olan görüntüleriyle siyasi kulislerde büyük bir yankı uyandırdı. Gazeteci Ahmet Hakan, Hürriyet’teki köşesinde “Bu fotoğraflara bakarak söylenebilecek yedi şey” başlıklı yazısında olayla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

KUTUPLAŞMA VE İTTİFAK ARAYIŞLARI

Hakan, “Memleket siyasi kutuplaşmış olmasa, siyasette yeni ittifak arayışları söz konusu olmasa, iktidarın yeni anayasa beklentisi olmasa… Bu kareler sıradan birer temas olarak yorumlanabilirdi. Ama kazın ayağı öyle değil” dedi. Yazısında şu ifadelere yer verdi: “Bu fotoğraf karelerinde asgari ya da azami medeni bir ilişki var. Niye bu kadar büyütülüyor ki denilebilir. Ama kazın ayağı öyle değil.”

Hakan, DEM’lilerle Erdoğan arasındaki sıcaklık, Davutoğlu ve Babacan’ın Erdoğan karşısındaki mahcubiyeti, Fatih Erbakan’ın Erdoğan’ın elini sıkma şekli gibi durumların, siyasetin önümüzdeki günlerde alacağı yeni şekle yönelik pek çok ipucu barındırdığını ifade etti. İpuçları var olmasa bile durumun doğal olarak böyle yorumlandığını belirtti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.