Sözlü Sınav Adayları Açıklandı

SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan önemli bir gelişme duyuruldu. Bakanlığın internet sitesi üzerinden yapılan bilgilendirmede, 15 bin sözleşmeli öğretmen atamasına dair detaylar paylaşıldı.

SÖZLÜ SINAVA ALINACAK ADAYLAR BELİRLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların listesini açıkladı. Bakanlık, “Sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere ilan edilen alanlardaki kadrolara başvuran ve başvuruları onaylananlardan, her alan için KPSS puan üstünlüğüne göre belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday sözlü sınava alınacak” ifadelerine yer verdi. 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuru süreci tamamlandı ve başvurular 21 Nisan – 5 Mayıs 2025 tarihleri arasında alındı.

SÖZLÜ SINAV TARİHİ VE DUYURULAR

Bu süreçte, sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sınav merkezi ve tarihi, Bakanlık tarafından daha sonra açıklanacak. Tercih başvurusu ile atama ve göreve başlamaya ilişkin bilgilerin ise sözlü sınavların tamamlanmasının ardından sonuçlar açıklandıktan sonra duyurulması bekleniyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.