Starbucks Türkiye’de Fiyatlarına Yüzde 30 Zam Yaptı

DÜNYA ÇAPINDAKİ KAHVE ZİNCİRİNDEN FİYAT ARTIRIMI

Dünyanın önde gelen kahve zincirlerinden biri, Türkiye’deki ürünlerinin fiyatlarını artırma kararı aldı. Yeni düzenleme çerçevesinde, ürün fiyatlarına ortalama olarak yüzde 30 oranında bir artış gerçekleştirildi. Şirket, fiyatlarını en son Haziran 2025’te güncelleyerek yaklaşık yüzde 15 oranında bir artış yapmıştı. Duyurulan bu son zam, fiyatların kısa süre içinde ikinci kez yükselmesine neden oldu. Gerçekleştirilen son artışla birlikte, Starbucks’ta en uygun fiyatlı içecek olan küçük boy filtre kahvenin fiyatı 110 TL’den 145 TL’ye yükseldi. Orta boy Americano ise 120 TL’den 150 TL’ye çıktı.

POPÜLER İÇECEKLERDE GÖZE ÇARPAN ARTIRIMLAR

Yeni fiyat tarifesiyle birlikte cappuccino fiyatı 175 TL olurken, cortado da 180 TL’den satışa sunulmaya başladı. Sıcak çikolata fiyatı 210 TL’ye yükseltilirken, white chocolate mocha için belirlenen yeni fiyat 220 TL olarak belirlendi.

İÇECEK YELPAZESİNE YENİ ZAMLAR

Artış yalnızca kahve ürünlerini değil, diğer içecekleri de kapsadı. Şirketin menüsünde Türk çayının fiyatı da artarak 75 TL’ye çıkarıldı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

ABD Ve Avrupa Arasındaki Ekonomik Gerginlik Davos’ta Tırmandı

ABD Ticaret Bakanı'nın Avrupa ekonomisi üzerindeki eleştirileri, Avrupa Merkez Bankası Başkanı'nın yemeği terketmesine neden oldu. Bu durum dikkat çekti.

IŞİD Operasyonunda 3 Polis Şehit Oldu

Yalova'da yaşanan çatışmada 3 polis şehit oldu. Ardından yapılan IŞİD operasyonlarında tutuklu sayısı 63'e ulaştı.

Davos Zirvesinde Trump’ın Açıklamaları Piyasalara Etki Etti

ABD Başkanı Trump'ın Davos'taki açıklamaları piyasalarda dalgalanmalara yol açtı; Bitcoin'de ani bir artış görülürken, altın fiyatları düştü.

ABD Ordusu Grönland İlgili Fikirden Rahatsızlık Duyuyor

ABD Başkanı Trump'ın Grönland'ı ele geçirmek için askeri güç kullanma tehditleri, Pentagona'daki subaylar arasında endişe yarattı. Müttefik liderler, Washington'a olan güvenin azaldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Lula Da Silva İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya lideri Lula da Silva ile yaptığı telefon görüşmesinde Gazze ve iki ülke ilişkilerini değerlendirdi.