Suriye Hükümeti İle PKK/YPG İlerleme Yok

SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMALAR

Suriye Dışişleri Bakanlığı, SDG adıyla bilinen terör örgütü PKK/YPG ile Suriye hükümeti arasında imzalanan anlaşmanın uygulanmasında herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini açıkladı. Suriye Dışişleri Bakanlığı Amerikan İşleri Dairesi Müdürü Kutaybe İdlbi, Suriye’nin resmi televizyonu El-İhbariyye’ye yaptığı açıklamada, PKK/YPG’nin Deyrizor’daki vilayet kaynaklarına el koyduğunu aktardı. İdlbi, “10 Mart’ta PKK/YPG ile imzalanan anlaşmanın uygulanmasında şu ana kadar herhangi bir ilerleme kaydedilmedi” ifadesini kullandı.

İdlbi, ABD’nin Suriye hükümeti ile çeşitli konularda yapı itibarıyla tam bir uyum içinde hareket ettiğini belirtti. Fransa’nın başkenti Paris’te PKK/YPG ile gerçekleştirilecek istişare toplantısının, tam entegrasyon hedefiyle sürdürülen müzakerelerin devamı niteliğinde olduğunu vurguladı. İdlbi, ABD ve Fransa’nın Suriye’nin birliğini koruyacak adımların tamamlanması gerektiğine inandığını belirtti. Fransız yetkililerin tutumunu, “Paris’in Suriyelilerin arzuladığı çözüme ulaşılması amacıyla PKK/YPG üzerinde baskı kurmaya hazır olduğunu” gösterdiğini dile getirdi. Bir Suriye hükümeti yetkilisi ise, PKK/YPG’nin ulusal orduya tam entegre olmadan bir blok halinde katılma isteğini kabul etmeyeceklerini vurguladı.

GÖRÜŞMELER HIZLA YAPILACAK

Suriye Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabında, Bakan Esad Hasan Şeybani’nin Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ve ABD Başkanı’nın Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ile Paris’te gerçekleştirdiği görüşmeye dair yazılı bir açıklama paylaşıldı. Açıklamada, “Suriye hükümetinin, özellikle kuzeydoğu Suriye ve Süveyda’da ulusal uzlaşı ve uyumu hedefleyen siyasi geçiş çabalarını desteklemek” konusunda görüş birliği sağlandığı bildirildi. Ayrıca, Şam yönetimi ile PKK/YPG arasında 10 Mart anlaşmasının “tam olarak uygulanması” üzerine bir sonraki istişare görüşmelerinin Paris’te “en kısa sürede” gerçekleştirileceği belirtildi.

TERÖRİZME KARŞI ORTAK MÜCADELE

Açıklamada, her türlü terörizme karşı uluslararası işbirliğinin güçlendirilmesinin kararlaştırıldığı ve Suriye hükümetinin güvenlik sorunlarıyla başa çıkma kapasitesinin artırılması konusunda hazırlık yapıldığı ifade edildi. Ayrıca, Suriye’nin kuzeybatısındaki Lazkiye ve Tartus illerinde meydana gelen olaylarda sorumluların hesap vermesi için destek çabalarının da vurgulandığı belirtildi.

KRİTİK GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULDU

Suriye hükümeti, komşu ülkelerin Suriye’nin istikrarını tehdit etmeyecek şekilde hareket etmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varıldığını açıkladı. Suriye’nin geçiş sürecinin başarısı ve Suriye’nin birliği, istikrarı, egemenliği ile toprak bütünlüğü için önemli çabaların hızla başlaması hedefi de müzakerelerde öne çıktı.

ERTELENEN GÖRÜŞME

Paris’teki görüşme, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, PKK/YPG lideri Mazlum Abdi ve ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Barrack arasında, gerekçe açıklanmadan ertelendi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.