Suriyelilerin Ülkesine Dönüş Sayısı Açıklandı

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin geçtiğimiz günlerde olduğu gibi gönüllü geri dönüş sürecinde de Suriyeli kardeşlerinin yanında olduğunu vurguladı. 8 Aralık 2024 sonrasında Suriye’de yaşanan gelişmelerle birlikte gönüllü geri dönüşlerin hızlandığını belirten Yerlikaya, Suriye’nin özgürleşmesinden sonra toplamda 509 bin 387 Suriyelinin ülkesine geri döndüğünü ifade etti.

GÖÇ YONETİMİ MODELİ

2016 yılından bu yana toplamda geri dönen Suriyelilerin sayısının 1 milyon 249 bin 390’a ulaştığını aktaran Yerlikaya, “Ülkemiz göç yönetimini, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürütmekte; tarihsel tecrübesi, insani yaklaşımı ve rasyonel bakış açısıyla dünyaya örnek bir model ortaya koymaktadır.” dedi. Ülkesine gönüllü, güvenli, onurlu ve düzenli bir şekilde dönmek isteyen Suriyelilerin işlemlerinin gerçekleştirildiği önemli merkezlerden birinin Adana Sarıçam’daki Gönüllü Geri Dönüş Koordinasyon Merkezi olduğunu da bildirdi.

HÜZÜN VE SEVİNÇ BİR ARADA

Yerlikaya, “Gönüllü geri dönüş yapan Suriyeliler hüzün ve sevinci bir arada yaşıyor. Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü geri dönüş işlemlerini Göç İdaresi Başkanlığımız koordinasyonunda büyük bir hassasiyetle yürütmeye devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu. Ayrıca, paylaşımında ülkesine dönen Suriyelilerin görüntülerinin yer aldığı bir videoya da yer verdi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.