Süveyda’da Çatışmalar Durduruldu

SURİYE’DE ATEŞKES İLANI

Suriye Cumhurbaşkanlığı, sabah saatlerinde ülke genelinde geniş kapsamlı bir ateşkes ilan ettiğini duyurdu. Özellikle Süveyda bölgesinde çatışmaları sonlandırmak için tüm taraflardan bu talebe uymaları istendi. İçişleri Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre, Süveyda bölgesi aşiret savaşçılarından temizlendi ve kent içindeki çatışmalar sona erdi.

AŞİRETLER SILAHA VEDA ETTİ

Aşiret ve kabile temsilcileri, yaptıkları ortak açıklamada ateşkes kararına uyduklarını ve silahlı unsurlarını şehir dışına çektiklerini belirtti. Açıklamada, “Süveyda’daki tüm kabile ve aşiret mensuplarıyla yapılan istişarelerin ardından ateşkes kararına uyarak aklıselimi öncelemek ve devletin yetkili kurumlarının güvenlik ve istikrarı sağlama görevini yerine getirmesine fırsat tanımak amacıyla tüm kabile ve aşiret mensubu savaşçılarımızı Süveyda kentinin dışına çıkardığımızı ilan ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca, “Yasa dışı gruplar tarafından anlaşmanın ihlal edilmesi durumunda Suriyeli kabileler ve aşiretler tarafından sert şekilde karşılık verilecektir” açıklaması dikkate değer oldu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.