Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehdit eden firmaları ifşa etmeye devam ediyor. 81 ilde gerçekleştirilen denetimler neticesinde uygunsuzluk tespit edilen ürünler ve markalar kamuoyuna duyuruldu. Bakanlık, en son “güvenilirgıda.tarimorman.gov.tr” adresinde yayımladığı listede 11 Kasım 2025 tarihli yeni verileri aktardı.
İZİNLİ FİRMA UYGUNSUZLUĞU
Yeni yayınlanan listede dikkat çeken bir detay, İzmir Gaziemir’de faaliyet gösteren “Örke Kasap (Mert Et) – Ahmet Örke” isimli firmaya ait “Dana Kasap Sucuk” ürününe ilişkin incelemelerde tespit edilen tek tırnaklı eti (at veya eşek eti) oldu. İlgili ürünün parti numarası ise STT: 13.06.2025 olarak kaydedildi. Bakanlık, bu tür vakaların halk sağlığını doğrudan tehdit ettiğini vurgulayarak vatandaşları ürün etiketlerini kontrol etmeleri konusunda uyardı.
DENETİMLER DEVAM EDİYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı, denetimlerin “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” ve “Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar” isimleriyle iki ayrı başlıkta sürdüğünü bildirdi. Yetkililer, bu firmalara hem idari para cezası hem de yasal süreç uygulandığını, halkın güvenilir gıdaya ulaşımı için denetimlerin aralıksız devam edeceğini ifade etti.