Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, bugün Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşen Türk askeri kargo uçağında 20 askerin hayatını kaybetmesi sebebiyle daha önce ertelenen toplantısını gerçekleştirecek. Toplantıda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın dinlenecek. MİT’in sunumunun, çözüm sürecine dair hazırlanan raporun çerçevesini şekillendirmesi bekleniyor.
TOPLANTI BAŞKANLIĞI Numan Kurtulmuş’TA
Komisyon, “Askeri kargo uçağının Azerbaycan-Gürcistan sınırında meydana gelen kazada 20 askerin şehit olması nedeniyle” ertelenmiş olan 17. toplantısını, bugün TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un başkanlığında toplayacak. Toplantıda güvenlik bürokrasisi bir kez daha dinlenerek, PKK’nın silah bırakması sonrası sahadaki gelişmeler değerlendirilecek.
MİT SUNUMU DETAYLI OLACAK
Yapılan habere göre MİT Başkanı Kalın’ın, MİT ve TSK tarafından kurulan mekanizma ile şimdiye kadar kaç silah bırakıldığı, bırakılan silahların envanteri, imha edilen silahlar, etkisiz hâle getirilen mağaralar ve örgüte ait lojistik depolar konusunda bir sunum yapması bekleniyor. Ayrıca, örgütün Suriye’deki kolunun Şam yönetimi ile sürdürdüğü ilişkiler ve SDG’nin entegrasyonu sürecindeki gelişmeler hakkında da bilgi verileceği aktarıldı.
BİLGİLENDİRME YAPILACAK
Millî Savunma Bakanı Güler’in, sınır ötesi operasyonlar ile bölgedeki diğer unsurlara yönelik yürütülen anti terör faaliyetlerindeki mevcut durumu milletvekillerine aktarması planlanıyor. İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın ise yurt içindeki terörle mücadelenin yanı sıra çeşitlenen terör faaliyetlerine karşı gerçekleştirilen operasyonlarda gelinen nokta ile PKK’nın terör dışındaki faaliyet alanlarına dair, özellikle uyuşturucu, silah ve insan kaçakçılığı şebekesine yönelik atılan adımlar hakkında değerlendirmelerde bulunması bekleniyor. Bu üç sunumun, komisyonun hazırlayacağı raporun temelini oluşturması öngörülüyor.