TBMM’de Sırrı Süreyya Önder Anısı. Devlet Bahçeli 99 Gün Sonra Dönüştü

ANMA VE TAZİYE TÖRENİ DÜZENLENİYOR

Geçtiğimiz günlerde kalp rahatsızlığı nedeniyle hayata veda eden DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde anma ve taziye töreni yapılıyor. Taziyeleri kabul eden DEM Parti heyetini ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti ziyaret etti. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli ise program için 99 gün aradan sonra yeniden Meclis’e döndü. Taziyeleri kabul eden DEM Parti heyetini ilk ziyaret eden CHP heyetiydi. Heyetin sonraki ziyaretçisi ise TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş oldu. Kurtulmuş, DEM Parti heyetine başsağlığı dileklerini iletti.

BAHÇELİ, MECLİS’E DÖNÜYOR

Kurtulmuş’un ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de salona giriş yaptı. Bahçeli, rahatsızlığının ardından 99 gün sonra yeniden Meclis’e dönmüş oldu. DEM Parti heyetiyle birlikte Önder’in kardeşi Ali Fuat Önder’e taziyelerini ileten MHP lideri Bahçeli, başsağlığı dileklerinin ardından anma töreninden ayrıldı. Bahçeli, Önder’in kardeşiyle selamlaştı.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Kurtulmuş, Önder’i andı. Sırrı Süreyya Önder’in yakın bir çalışma arkadaşı olduğunu belirten Kurtulmuş, “İçinde ne kadar çok fırtınalar koparsa kopsun, biz Sırrı Süreyya beyi gülmenin dışında bir hal içerisinde görmedik.” dedi. Kurtulmuş, “Bu ülkeyi doğusundan batısına, her bir karışıyla seven ve bunu da özümsemiş biriydi. Hayatının her döneminde yurtsever tarzını her vesileyle ortaya koyan bir arkadaşımızdı.” ifadesini kullandı. Ayrıca, “Son zamanlarda önemli bir sürecin en temel aktörlerinden birisi olmuştur. Barışın sağlanması, husumetin ortadan kalkması için insiyatif almıştır.” şeklinde konuştu.

TERÖRSÜZ TÜRKİYE İDEALİ VASİYETİDİR

Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: “Bu büyük idealin bizim için bir vasiyet olduğunu düşünüyorum. Hepimiz Sırrı Süreyya Önder’in terörsüz Türkiye idealine sahip çıkmak ve bu idealin bir an evvel gerçekleştirilmesi için her türlü çabayı ortaya koymak mecburiyetindeyiz.”

BARİŞ VE DEMOKRATİK TOPLUM ÇAĞRISI

Kurtulmuş’un ardından söz alan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “O şuna yürekten inanıyordu; Türkiye’de yaşayan bütün farklı halklar ve inançlar bir arada yaşayabilir. Buna o kadar çok inanıyordu ki, en son yapılan barış ve demokratik toplum çağrısında o nedenle bu kadar büyük rol üstlendi. O nedenle rahatsızlığını geri plana itti.” açıklamasında bulundu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Kasım Garipoğlu’nun Yalısında Uyuşturucu Partisi İddiaları

Ünlü isimlere düzenlenen uyuşturucu operasyonunun ikinci dalgasında, Kasım Garipoğlu’nun yalısından çıkan bilgiler büyük yankı uyandırdı. Türkiye bu gelişmeleri merakla takip ediyor.

Tatil Kredisi İle Hayallerinize Kolayca Ulaşın

Yoğun yaşam koşulları, tatil ihtiyacını artırıyor. Ancak artan tatil maliyetleri, bütçe yönetimini zorlaştırıyor. Bu durumda finansal çözümler, tatil planlarını gerçekleştirmek isteyenler için önemli bir seçenek sağlıyor.

AK Parti’nin Terörsüz Türkiye Raporu Meclis’e Sunuldu

AK Parti, terörsüz Türkiye sürecine dair 60 sayfalık bir rapor hazırladı. Rapor, 15 başlık içeriyor ve kendini fesheden terör örgütlerine yönelik yasal düzenlemeler öneriyor.

Şam-SDG-ABD Anlaşmasında Görüşmeler Hız Kazandı

Şam yönetimi ile SDG güçleri arasındaki entegrasyon mutabakatı için görüşmelerin hızlandığı bildirildi. Mart ayında başlayan bu süreçte ilerleme kaydedildiği ifade ediliyor.

Ezgi Eyüboğlu Ve Diğer 7 Kişi Gözaltında

İstanbul'da yapılan uyuşturucu operasyonunda oyuncu Ezgi Eyüboğlu'nun da yer aldığı toplam 8 kişi gözaltına alındı.