TBMM’den Geçti: Asılsız İhbar Cezası Arttırıldı

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİNE YENİ CEZALAR

Kavga, kaza, ölüm ve şiddet olaylarında ilk başvurulan yer olan 112 Acil Çağrı Merkezi, milyonlarca çağrı ile vatandaşlara yardım ediyor. Ancak, tüm uyarılara rağmen halen milyonlarca asılsız ihbar yapılmaya devam ediyor. Bu durum, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni meşgul edenlere yönelik yeni cezaların uygulanacağını ortaya koyuyor. AK Parti tarafından hazırlanan, Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklikler Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sona erdi.

ASIHSIZ İHBARLAR AIÇIN CEZA ARTIRILDI

Teklifin TBMM’den geçmesiyle birlikte, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaların artırılması kararlaştırıldı. Bu yasaya göre, 112’yi meşgul etmek amacıyla arayan kişilere uygulanan idari para cezası, 250 liradan 1500 liraya yükseltiliyor. Bu değişiklikle, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin hizmet kalitesi artırılmayı hedefliyor.

Kabahatler Kanunu’nda yer alan, asılsız çağrı ve ihbarlar için verilen idari para cezalarının artırılmasına yönelik düzenlemeye göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni meşgul etmek amacıyla arayan ya da ısrarla çağrı bırakan kişilere, il valileri tarafından 250 liralık ceza 1500 liraya çıkarılacak. Bu durum, gereksiz aramaların önüne geçmek için önemli bir adım olarak görülüyor.

15 BİN TL CEZA UYGULAMASI

Eğer 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan bir ihbarın asılsız olduğu, olay yerine giden ekiplerce tutanakla tespit edilirse, kişiye il valileri tarafından 15 bin lira idari para cezası verilecek. Ayrıca, bu fiillerin bir yıl içinde tekrarı durumunda ceza iki katı olarak uygulanacak. Bu yeni yasayla birlikte amaç, yanlış çağrılardan kaynaklanan kaynak israfını minimize etmek.

ÖNEMLİ

Mert Hakan’ın Hastalığına Dair Yeni Bilgi

Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş'ın nadir görülen bir hastalık nedeniyle hastanede tedavisi sürerken, durumu hakkında yeni gelişmeler paylaşılmaya başlandı.

Emekli Aylıkları İçin Yeni Oranlar

Emekli maaşlarının hesaplamasında yeni bir düzenleme üzerinde çalışmalar sürüyor. Değişiklik, sigortalıların primlerine dayanarak emekli aylıklarını etkileyecek.

Daha Fazlası!