Temmuzda Termometreler 50,5 Dereceyi Gösterdi

Yurt genelinde aşırı sıcak hava etkisini sürdürüyor. Sıcaklıklar 40 dereceyi aşıyor, termometrelerde ise 55 dereceye kadar çıkışlar görülüyor. Temmuz ayı boyunca sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor ve termometreler, 50,5 dereceyle tüm zamanların en yüksek sıcaklık değerini kaydediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, bu ay boyunca sıcaklıklar yurt genelinde mevsim normallerinin ortalama 6 ila 12 derece üstünde gerçekleşiyor.

TEMMUZDA REKOR SICAKLIK DEĞERLERİ

Temmuz ayı, yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıktığı bir dönem oldu. Türkiye, bu ayda Avrupa’nın birçok bölgesinden daha sıcak günler yaşadı. Geçen ay ölçülen en yüksek sıcaklık ise 25 Temmuz’da Şırnak’ın Silopi ilçesinde 50,5 derece olarak kaydedildi. Aynı tarihte ölçüm yapılan 132 merkezde de tüm zamanların en yüksek temmuz ayı sıcaklık değerleri görüldü.

Yurt genelindeki mevsim normallerinin üstündeki sıcaklıklarda en yüksek değerler, büyük oranda Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde belirlendi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, Şırnak’ın Silopi ilçesinde 50,5, Siirt’in Kurtalan ilçesinde 49,1, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 48,8, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 47,7 ve Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ise 47,1 derece ölçüldü. Bununla birlikte, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde de sıcaklıklar yer yer 40 dereceyi geçiyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.