Tesla, Elon Musk’a 29 Milyar Dolar İkramiye

TESLA, CEO’YA HİSSE VERDİ

Tesla, CEO Elon Musk’a yaklaşık 29 milyar dolar değerinde 96 milyon hisse tahsis etti. 2024 yılında bir Delaware mahkemesi, Tesla yönetim kurulunun onay süreçlerinin hatalı olduğunu belirterek Musk’ın 2018 yılı için belirlenen ve 50 milyar doların üzerinde olan tazminat paketini geçersiz saymıştı.

Musk, Mart ayında bu karara itiraz eden bir temyiz başvurusunda bulundu ve bir alt mahkeme yargıcının rekor tazminatı iptal ederken birden fazla hukuki hata yaptığını dile getirdi. Bu yılın başlarında Tesla, Musk’a yönelik bazı tazminat konularını değerlendirmek için özel bir komite kurduğunu belirtmiş, ancak bu süreçle ilgili detay vermemişti. Tesla, Musk’ın en büyük hissedar olarak şirkete odaklanmasını sağlamak için büyük yatırımlarda bulunduğunu vurguluyor.

Tesla, Musk’ın yüzde 13’lük hissesine sahip olmasıyla birlikte, onun dikkatinin önümüzdeki dönemde uygun fiyatlı elektrikli araçlardan robotaksilere ve insansı robotlara kaydığına dikkat çekiyor. Şirket, Musk’ın Tesla’nın hedeflerine bağlı kalmasını sağlamak için ikramiyenin tasarımının, Musk’ın oy gücünü kademeli olarak artırmayı amaçladığını ve bunun hissedarlar için önemli bir unsur olduğunu belirtiyor. Tesla hisseleri, piyasa öncesi işlemlerde yüzde 2’den fazla yükselme kaydetti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fenerbahçe’den İki Futbolcu Afrika Uluslar Kupası İçin Ayrıldı

Fenerbahçe, Süper Lig'de Konyaspor ile oynayacağı maç için hazırlıklara başladı. Youssef En-Nesyri ve Dorgeles Nene, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle İstanbul'dan ayrıldı.

Özgür Özel Açıkladı: Asgari Ücret 39 Bin TL Olmalı

CHP Lideri Özgür Özel, Kayseri'deki mitingde asgari ücretin 39 bin lira olması gerektiğini, işverenin yükünün prim desteğiyle 29 bin liraya indirilebileceğini açıkladı.

Sentinel Uyduları İle Konya ve Bursa’da Deformasyon Keşfi

Yapılan uydu incelemeleri, Konya ve Bursa ovalarında yıllık 5–10 santimetre arasında yer altı çöküntüleri tespit etti. Uzmanlar, yer altı suyu kullanımı ve fay hareketlerinin risk taşıdığına dikkat çekti.

İBB Meclisinden İSPARK Otopark Ücretlerine Zam Kararı

İBB Meclisi, İSPARK'taki otopark ücretlerini bölgelere göre artırarak 12 saatlik ücretin 550 liraya kadar yükselmesini onayladı.

Güllü Olayında Üçüncü Kişi İddiası Gündemde

Yalova'da ünlü şarkıcı Gül Tut, namıdiğer Güllü'nün ölümü üzerine kızı Tuğyan Ülkem Gülter "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. Oğulları Tuğberk hakkında da yeni iddialar ortaya atıldı.