Ticaret Bakanlığı’ndan Yeni Fiyat Yönetmeliği Düzenlemesi

Bir süredir, İstanbul da dahil olmak üzere çeşitli bölgelerde birçok kafe ve restoranın 20 ile 50 TL arasında değişen masa ücreti uygulamalarını artırması sonucu çok sayıda şikayet gelmeye başladı. Bu şikayetlerin ardından Ticaret Bakanlığının harekete geçtiği bildirildi. Edinilen bilgilere göre, Bakanlık tüketicilerin taleplerini göz önünde bulundurarak kısa vadede yönetmelik değişikliği gerçekleştirdi. Bu değişiklikle birlikte, işletmelerin sunmuş olduğu hizmetlerin fiyatlarının, mekanın giriş kapısında ve hizmet verilen masalarda belli bir şekilde açık, görünür ve toplam bedeli kapsayacak biçimde belirtilmesi zorunlu hale geldi. Ek ücretler, fiyat listelerine açıkça dahil edildiği takdirde tüketicilerden talep edilebilecekti. Ancak, kafe ve restoranların tüketicilerden temel ödemeleri aşan masa ücreti ve kişi başı servis ücreti gibi adlarla ödeme talep etmeye başlamasıyla birlikte, Bakanlık olayın yeniden gözden geçirileceği bilgisini verdi.

NET KURALLAR VAR

Yeni fiyat etiketi yönetmeliği taslağının, kesin ve net kurallar içerdiği ifade edildi. Bahşiş ve kuver ücreti haricinde, tüketicilerden servis veya masa ücreti adı altında hiç bir ek ödeme alınamayacağı belirtiliyor. Bu durum sayesinde, vatandaşların yalnızca sipariş ettikleri yiyecek ve içeceklerin bedelini ödeyerek işlem yapması sağlanacak.

GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYALI OLACAK

Yönetmelik taslağına göre; satın alınan yiyecek ve içeceklerin dışında kalan ödemelerin, tüketicilerin gönüllülük esasına dayalı olarak yapılmasının sağlanacağı ifade edildi. Bu çerçevede, zorunlu servis ücretlerinin kaldırılıp bahşişin tamamen gönüllü bir uygulama haline dönüştürülmesi amaçlanıyor. Ayrıca, tüketicilerin doğru bir şekilde bilgilendirilmesi ve ekonomik çıkarlarının korunması hedefleniyor. Mağduriyetlerin önlenerek, tüketici haklarının güvence altına alınması ve hizmet sunumunda şeffaf bir yapının oluşturulması gerektiği vurgulandı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.