ÖĞRENCİ ÖLÜMÜ OLAYI
Arnavutluk’un başkenti Tiran’da, Fan Noli İlkokulu’nda 14 yaşındaki öğrenci Martin Cani, 18 Kasım 2024’te başka bir öğrencinin bıçaklı saldırısında yaşamını yitirdi. Saldırının arka planında öğrenciler arasındaki tartışmanın sosyal medya üzerinden başladığı iddia ediliyor.
TIKTOK YASAKLANACAK
Olay sonrası Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, TikTok’un ülkede 1 yıllığına yasaklanma kararı alacaklarını ve bu uygulamanın 2025’te devreye gireceğini açıkladı.
YASAK ONAYLANDI
Arnavutluk Milli Eğitim ve Spor Bakanı Ogerta Manastirliu, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basına yaptığı açıklamada, Kasım 2024’ten itibaren TikTok’un ülke genelinde geçici olarak bir yıllığına yasaklanmasının kabul edildiğini belirtti.
EBEVEYN GÖRÜŞMELERİ YAPILDI
Bakan Manastirliu, bu kararla ilgili olarak ülkedeki 65 bin ebeveynle yapılan görüşmelerin etkili olduğunu ifade etti. Bakanlıktan gelen duyuruda, erişim engelinin önümüzdeki günlerde başlayacağı ve TikTok’un reşit olmayan kullanıcılar için güvenlik ve yaş standartlarını sağlamayana kadar devam edeceği bildirildi.