TPF Ve TESK’ten Pazar Günü Marketler İçin Uyum Çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile gerçekleştirilen “Aileyle Pazar: Birlikte Tatil, Güçlü Toplum” adlı çalıştayda sektördeki önemli gelişmeler tartışıldı. TPF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, burada yaptığı konuşmada, sektörün tarihi bir eşikte olduğunu vurguladı. Düzgün, Avrupa’nın birçok ülkesinde pazar günü market zincirlerinin kapalı olması yönünde sektör temsilcileri arasında ortak bir mutabakat sağlandığını ifade etti.

Pazar Günü Tatilinin Önemi

Güçlü aile yapısı ve kalifiye istihdam için pazar günü tatil uygulamasının gerekliliğine dikkat çeken Düzgün, “Bu mesele, aileyi koruma, çalışanı elde tutma, mesleği yeniden cazip hale getirme ve sürdürülebilir, nitelikli istihdamı inşa etme meselesidir. Bu düzenlemenin önünde hiçbir engel yoktur, artık son sözü Ticaret Bakanlığımızın söylemesini, nihai adımın atılmasını bekliyoruz. Bu karar, yalnızca sektörün değil, toplumun ortak beklentisidir.” şeklinde konuştu.

Sektörün Stratejik Önemi

Programa katılan ATO Başkanı Gürsel Baran ise zincir marketlerdeki çalışma düzeninin, çalışanların aileleriyle bir araya gelip dinlenmelerine engel olduğunu dile getirdi. Baran, perakende sektörünün geniş bir ekosistem içerisinde stratejik bir öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, “Çalışanların aileleriyle vakit geçirebildiği, sosyal hayatın sürdürüldüğü bir çalışma düzeni, uzun vadede verimliliği artıracak ve toplumu, aileyi, ekonomiyi daha sağlam temeller üzerine oturtacaktır. Bu konunun çok boyutlu olduğunu unutmamak gerekir, sektörün rekabet gücü, ekonomik dengeler, tüketici beklentileri ve işletmelerin sürdürülebilirliği birlikte ele alınmalıdır.” şeklinde değerlendirdi.

Esnaf ve Toplum İçin Destek

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise önerilen düzenlemenin küçük esnafı koruyacağı, çalışanların iş gücüne katılımını güçlendireceği ve toplumsal huzuru artıracağına vurgu yaptı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.