Trump’ın Çin Açıklaması Kripto Piyasasında Sert Düşüş Başlattı

ABD Başkanı Donald Trump’ın 1 Kasım itibarıyla Çin’e yüzde 100 ek gümrük vergisi uygulayacağını açıklaması, dünya genelindeki piyasalarda risk algısını ciddi şekilde artırmış durumda. Özellikle Çin kaynaklı nadir minerallere getirilen ihracat sınırlamaları nedeniyle verilen bu tepki, kripto paralarda hızlı bir satış dalgasını tetikledi.

KRİPTO PARALARDA DÜŞÜŞ

Bitcoin (BTC), gün içinde yüzde 8,5 değer kaybederek 104.000 dolara gerilemişken, günün erken saatlerinde 112.430 dolardan işlem görmekteydi. Ethereum (ETH), yüzde 6 yakın bir düşüşle 3.504 dolara indi ancak sonrasında 3.793 dolara yükseldi. BNB, bu süreçte 971 dolara kadar düştü ve şu anda 1.135 dolardan işlem görmekte. XRP ise 1,85 dolara gerileyerek 2,41 dolara yükselmeyi başardı. Solana (SOL) 174,8 dolara kadar düşerken, mevcut işlem oranı 186 dolara ulaşmış durumda. Dogecoin (DOGE), 0,1384 dolara gerileyerek 0,1948 dolara yükselme gösterdi. Ayrıca, AVAX 15,6 dolara kadar gerilemenin ardından 21,92 dolardan işlem görüyor.

JEOPOLİTİK RİSKLERİN ETKİSİ

Uzmanların değerlendirmelerine göre bu düşüş, yalnızca teknik düzeltme değil, aynı zamanda artan jeopolitik riskler nedeniyle yaşanmakta. Bitcoin’in yılın başında 125.000 doları aşmasının ardından yaşanan bu düzeltme, kâr realizasyonu ve FED politikaları gibi çeşitli faktörlerle ilişkili görülüyor. Bu gelişmeler doğrultusunda toplam kripto para piyasa değerinin 2,15 trilyon dolara gerilediği bildiriliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.