Trump: Kanada’yı Korumamızın Bedelini Ödemeliler

KANADA’NIN ABD’YE BAĞLANMASI GEREKİYOR

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, Kanada’nın 51. eyalet olması gerektiğini düşündüğünü yineleyerek, “Biz onlardan daha fazlasına sahibiz ve onların hiçbir şeyine ihtiyacımız yok. Dolayısıyla neden Kanada’yı korumak için yılda 200 milyar dolar kaybediyoruz?” şeklinde konuştu. Florida’daki Mar-a-Lago yerleşkesinde düzenlediği basın toplantısında Trump, başkanlık görevine yaklaşırken önemli konular üzerinde değerlendirmeler yaptı. Kanada’ya muhtaç olmadıklarını, aksine Kanada’nın ABD’ye muhtaç olduğunu savunan Trump, “Kanada’nın (ABD’ye ait) bir eyalet olması gerekiyor.” ifadesini kullandı.

KANADA’NIN ASKERİ GÜCÜ YETERSİZ

Trump, Kanada’nın ordusunun küçüklüğüne atıfta bulunarak, “Kanada’yı aslında biz koruyoruz. Bizim ordumuza güveniyorlar. Bunda sorun yok ama bunun bedelini ödemeleri gerekiyor. Bu çok haksızlık.” dedi. Kanada’yı ABD’ye nasıl bağlayacağı yönündeki bir soruda, Trump, “Amerikan ekonomisinin gücünü” ve iki ülke arasındaki ekonomik dengeyi kullanacağını belirtti. Ayrıca, “Eğer maddi destek sağlamasaydık Kanada ne durumda olurdu?” sorusunu gündeme getirerek, bu durumun Kanada’nın ABD’ye bağlanmasını gerektirdiğini savundu.

Trump, hem Kanada hem de Meksika ile “gereksiz yere” açık verdiklerini belirterek, bu ülkelerle ekonomik ilişkileri gözden geçireceğini söyledi. Meksika Körfezi’nin adını Amerika Körfezi olarak değiştireceklerini belirten Trump, “Bence güzel ve uygun bir isim.” dedi. Biden yönetiminin Meksika’daki Amerikan varlıklarını kullanmadığını öne süren Trump, “Meksika, aslında karteller tarafından yönetiliyor ve bunun olmasına izin verilemez.” diye konuştu.

ASKER KULLANMAK KONUSUNDA GARANTİ VEREMEM

Panama Kanalı ile ilgili açıklamalarını da yineleyen Trump, “Hayır, bu ikisi hakkında (asker kullanmayacağım konusunda) size güvence veremem.” ifadelerini kullandı. Panama Kanalı’nın, ABD ordusu için kritik bir öneme sahip olduğunu, ancak bu kanalın bugün Çin tarafından işletildiğini savundu.

SAVAŞIN KAYNAĞI VE GELECEĞİ

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının çözümü için müzakerelerin hızla yapılması gerektiğini söyledi. Kendi başkanlığı döneminde Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmayacağına dair imalarda bulunan Trump, Biden yönetiminin büyük hatalar yaptığını belirtti. “Aslında bir anlaşma yaptıklarını ve Biden’ın anlaşmayı bozduğunu düşünüyorum.” ifadeleriyle Biden yönetimini eleştirdi.

İSRAİL İÇİN ACİL ADIMLAR ATILMALI

20 Ocak’ta göreve resmi olarak başlayacak olan Trump, Hamas’ın elinde bulunan esirlerin bir an önce serbest bırakılması gerektiğini vurguladı. “Tekrar söylüyorum, göreve geldiğimizde bizim temsilcilerimizle birlikte (esirlerin serbest bırakılmasına yönelik) bu anlaşma yapılmazsa orada kıyamet kopacak.” şeklinde uyarıda bulundu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.