Trump: Nükleer Silahsızlanma Harika Olurdu

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği basın toplantısında nükleer silahsızlanma, İran yaptırımları ve ulusal güvenlik politikaları hakkında önemli bilgiler paylaştı.

NÜKLEER SİLAHLAR KÜRESEL TEHDİT Trump, nükleer silahların dünyayı tehdit ettiğini belirterek, “Nükleer silahlardan arınmanın harika bir şey olacağını düşünüyorum. Dünyayı 150 kez havaya uçurabiliriz. Buna gerek yok” ifadelerini kullandı. Bu konuyu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşerek, liderlerin kaynakların insanlara fayda sağlayacak alanlarda kullanılmasına yönelik hemfikir olduklarını açıkladı.

İRAN YAPTIRIMLARINA AÇIK KAPI Trump, İran’ın kendisine uygulanan yaptırımların kaldırılması konusunda adımlar atmayı düşündüğünü aktararak, “İran yaptırımların kaldırılıp kaldırılamayacağını soruyor. Bu konuda duymaya açığım ve neler olacağını göreceğiz” dedi.

ULUSAL ACİL DURUMUN UZATILMASI Trump’ın yapacağı yeni kararnameyle, 1979’dan bu yana süregelen İran’a yönelik ulusal acil durum durumunun, 14 Kasım’dan itibaren en az bir yıl daha uzatılacağı açıklandı.

BÖLGESEL KOORDİNASYON VE DİPLOMATİK TRAFİK ABD Hazine Bakanlığı, Terörizm ve Mali İstihbarat Müsteşarı John Hurley’in İran’a karşı maksimum baskı kampanyasını desteklemek üzere İsrail, BAE, Türkiye ve Lübnan’a diplomatik ziyaretler düzenleyeceğini açıkladı.

E3 ÜLKELERİ YAPTIRIMLARI YENİDEN GÜNDEME TAŞIDI Ağustos ayı sonunda İngiltere, Fransa ve Almanya (E3), BM Güvenlik Konseyi’ne 2015 nükleer anlaşması doğrultusunda kaldırılan İran yaptırımlarının yeniden yürürlüğe girmesi için mekanizma başlattı. Ancak Eylül ayında Konsey, yaptırımların hafifletilmesine yönelik karar taslağını kabul etmedi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.