ABD BAŞKANI TRUMP’IN YATIRIM TOPLANTISI VE RUSYA-UKRAYNA GÖRÜŞMELERİ
ABD Başkanı Donald Trump, Apple’ın Amerika Birleşik Devletleri’nde yapacağı yeni yatırımlarla ilgili düzenlenen Beyaz Saray’daki toplantıda, Rusya-Ukrayna süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Trump, Rusya-Ukrayna savaşının acilen sona ermesi gerektiğinin altını çizerken, Moskova’daki görüşmelerin son derece verimli geçtiğini ifade etti ve bu konudaki çabalarının devam edeceğini belirtti.
PUTİN İLE GÖRÜŞME OLASILIĞI YÜKSEK
Trump, “Putin ile yakın zamanda görüşme olasılığı” sorusuna yanıt verirken, “Evet, bunun gerçekleşme ihtimali çok yüksek. Henüz nerede olacağına karar vermedik. Yol uzun, ancak çok yakında bir toplantı gerçekleşme ihtimali yüksek.” dedi. ABD Başkanı, toplantının ne zaman yapılabileceği konusunda ise temkinli davranarak, Putin’in tavrı nedeniyle geçmişte hayal kırıklığına uğradığını ekledi. Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, daha önceki bir açıklamasında, Rusların Trump ile görüşmek istediğini ve Trump’ın da hem Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hem de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşmeye açık olduğunu dile getirmişti.
GAZZE VE ORTA DOĞU GÜNDEMİ
ABD Başkanı, Gazze ile ilgili soruları da cevapsız bırakmadı. “Orta Doğu’daki savaşları bitirmek istediğinizi söylemiştiniz, Netanyahu’nun Gazze’nin tamamını işgal planı buna aykırı değil mi?” sorusuna Trump, Gazze yerine İran konusuna dikkat çekerek cevap verdi. Trump, “İran’ın nükleer silah sahibi olmasını engelleyerek aslında Orta Doğu’daki savaşları durdurduk. Bunu onlar da kabul ediyor. Tekrar başlarlarsa geri döneriz. Ancak Orta Doğu’daki birçok savaşı durdurduk.” ifadelerini kullandı.