TRUMP’IN GAZZE PLANI
ABD Başkanı Donald Trump, yakın zamanda Gazze’deki İsrail’in saldırılarını sonlandıracak bir plan sundu. Trump, yaptığı son açıklamada ise İsrail’in geri çekilme hattına çekilmeyi kabul ettiğini belirtti.
MISIR’DA GÖRÜŞMELER
Bu süreçte, Trump’ın iki danışmanı müzakereler yapmak üzere Mısır’a gitti. Gözler, bu görüşmelerden gelecek haberlere odaklanmışken, İsrail tarafından yapılan bir açıklama dikkat çekti.
ATEŞKES DÜZENLEMESİ YOK
İsrail Hükümet Sözcüsü, “İsrailli müzakereciler bu gece Mısır’a gidecek ve yarın müzakerelerin başlaması bekleniyor. Gazze’de ateşkes yok, bazı bombalamalar geçici olarak durduruldu.” şeklinde ifade etti.
TRUMP’IN UYARISI
ABD Başkanı Donald Trump, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Netanyahu Gazze’deki bombardımanı sonlandırmaya hazır. Hamas iktidarda kalmayı seçerse Gazze’de tam bir imha gerçekleşecek.” dedi.