Tüketici Güven Endeksi Düştü! 83,9

TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİNDE DÜŞÜŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğiyle gerçekleştirilen tüketici eğilim anketinin sonuçlarına göre, eylül ayında tüketici güven endeksi yüzde 0,4 oranında geriledi. Ağustos ayında 84,3 olan endeks, eylül ayında 83,9 seviyesine düştü.

Tüketici güven endeksinin alt endeksleri incelendiğinde, mevcut dönemde hanelerin maddi durumunda aylık bazda yüzde 3,2’lik bir düşüş kaydedildi. Önümüzdeki 12 aylık süreçte hanenin maddi durum beklentisi ise bir önceki aya göre yüzde 0,2 artarak 84,00 seviyesine yükseldi. Gelecek 12 ay için genel ekonomik durum beklentisi ise geçen aya nazaran yüzde 0,5 düşüşle 78 puana geriledi. Ayrıca, gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi 0,9’luk artışla 105,7 seviyesine yükseldi.

Tüketici güven endeksi, 0 ile 200 arasında bir değer alabiliyor. 100 üzerindeki değerler tüketici güveninde iyimserliği, 100 altındaki değerler ise kötümserliği temsil ediyor. Eylül ayındaki veriler, tüketici beklentilerinde temkinli ve olumsuz bir algının devam ettiğini gösteriyor.

Endeks; gelecek 12 ay içerisindeki hanelerin maddi durumu, genel ekonomik durum beklentisi, iş bulma olanakları ve tasarruf eğilimleri gibi alt başlıklardan oluşan anket sorularına verilen yanıtlarla hesaplanıyor. Bu göstergeler, tüketicinin ekonomik algısını ve harcama eğilimini yansıtıyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.