Tüm Sigara Markalarına Dev Zam Geliyor

ENFLASYON VE VERGİ YÜKÜ

İktidarın hatalı ekonomi politikaları sonucunda yükselen enflasyon, milyonlarca vatandaşın üzerindeki vergi yükünü artırarak dengelenmeye çalışılıyor. 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon verisiyle, 6 aylık enflasyon farkı kesinlik kazanacak ve bu verilerle birlikte ÖTV’ye yapılacak zam da netleşmiş olacak. Yılın ilk beş ayındaki enflasyon rakamlarına göre, temmuzda ÖTV için planlanan yüzde 12,92’lik artış şimdiden kesinleşmiş durumda. Bu artış, sigara fiyatlarına da doğrudan zam yapılacağı anlamına geliyor.

SİGARADA ZAM BEKLENTİSİ

Temmuz ayının ilk haftasında sigaralarda en az 5 liralık fiyat artışı bekleniyor. Şu anda en uygun sigaraların satış fiyatı 75 TL’den başlarken, popüler ürünlerin fiyatları 90 ila 100 lira arasında değişiyor. 15 Mart 2025 tarihinde yayımlanan karar ile sigara ve tütün ürünlerinde Özel Tüketim Vergisi oranı yüzde 53.5’ten yüzde 50’ye düşürülmüş, maktu vergi ise 10.50 liraya çıkarılmıştı. Bu düzenleme ile, 90 liradan satılan sigaralar bile, haziran ayı enflasyonu yüzde 0 gelmiş olsa dahi 5 liranın üzerinde ÖTV zammı almış olacak.

FİYAT DEĞİŞİKLİKLERİ BEKLENTİSİ

Her yıl tekrarlanan bu uygulama doğrultusunda, üretici firmalar bu artışları doğrudan ürün fiyatlarına yansıtmakta. Temmuz ayının ilk haftası itibarıyla, tüm sigara üreticilerinin güncel fiyat listelerinde değişiklik yapması bekleniyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.