Turgutreis-Leros Seferi İptal Edildi

TURGUTREİS’DE SEFER İPTALİ

Muğla’nın Bodrum ilçesi Turgutreis Mahallesi Gümrük Alanı’ndan, Muğla Büyükşehir Belediyesi şirketi MUTTAŞ ve İDO (İstanbul Deniz Otobüsleri) tarafından gerçekleştirilmesi planlanan Turgutreis-Leros seferi, akü ve motor arızası nedeniyle iptal edildi.

YOLCULAR İKİ SAAT BEKLEDİ

Sabah saat 08.00’de İDO Karadeniz isimli feribota binen yolcular, hareket saatinin 09.00 olduğunu öğrenince beklemeye başladılar. Ancak feribot hareket etmeyince, yolcular bilgi almak için harekete geçti. Yaklaşık iki saat bekletilen yaklaşık yüz yolcuya, feribotun motor ve akü bölümünde bir arıza olduğu belirtilerek seferin iptal edildiği bildirildi.

Bu iptal durumunda, yurtdışı çıkış harçlarının ve Leros adasındaki otel ile tur rezervasyonlarının yanacağını ifade eden Türk turistler ile feribot şirketi yöneticileri arasında sert tartışmalar yaşandı. Yolculara, Turgutreis-Leros feribot biletlerini başka bir seyahatte kullanabilecekleri bildirildi. Leros’a gidemeyen turistler, Bodrum’daki otel ve evlerine geri dönmek zorunda kaldı.

YOLCULARIN TEPKİLERİ

Birçok yolcunun günübirlik Leros’a gitmek üzere yola çıktığı belirlenirken, bazılarının da önümüzdeki haftayı Leros’ta değerlendireceği tespit edildi. Osman A., “Biz günübirlik Leros’a gidiyorduk. Ancak birçok yolcu önümüzdeki haftayı Leros’ta tatil yaparak geçirecekti. Uzun süre feribot yöneticilerinden açıklama gelmedi. Yolcuların isyanı sonunda feribot seferinin iptal edildiği duyuruldu,” dedi.

Feribot bileti yanmadığı, istendiği zaman aynı biletle yeniden rezervasyon yapılabileceği belirtildi. Ancak yurt dışı çıkış vergisinin yanmış olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca, otel rezervasyonları olan yolcuların paralarını geri alamayacakları ifade edildi.

Fethiye-Rodos seferini yapan İDO’ya ait Marmara isimli feribotun ise eksik evrakları nedeniyle Rodos Liman Başkanlığı tarafından Fethiye’ye dönüşüne izin verilmemiş ve bu feribot Rodos limanında mahsur kalmıştı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Jared Kushner Bir Satın Alma Teklifinden Geri Çekildi

Jared Kushner'in Affinity Partners şirketi, Paramount’un Warner Bros. Discovery için yaptığı satın alma teklifine katılmaktan vazgeçti.

Mahkeme Kararı Kira Ödemelerini Geçersiz Saydı

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, kiracının tahliyesine karar vererek, ev sahibinin eşine yapılan kira ödemesinin geçersiz olduğuna hükmetti.

Gümrük Ceza Ve Ücretlerine Yapılan Güncellemeler

Ticaret Bakanlığı, Resmi Gazete'de yayımlanan Gümrük Genel Tebliği ile 2025 yılına yönelik ceza, fazla çalışma ücreti ve parasal sınırları güncelledi.

Nur Köşker’den Şok Açıklamalar: Uyuşturucu Davası ve Taciz Süreci

Eski Habertürk spikeri Nur Köşker, uyuşturucu soruşturmasında tutuklanan Mehmet Akif Ersoy'un kendisini sürekli taciz ettiğini ve Kenan Tekdağ'ın durumu bildiğini iddia etti.

Yüzyılın Konut Projesi Başvurularında Son Günler Yaklaşıyor

TOKİ'nin "Ev Sahibi Türkiye" projesinde e-Devlet başvuruları yarın, bankalar üzerinden ise 19 Aralık'ta sona erecek.