“TÜRKİYE’YE GİDEBİLİRİM, PUTİN İSTİYOR!”

DÜNYA, İSTANBUL’DAKİ BARİŞ GÖRÜŞMELERİ İÇİN BEKLEYİŞTE

Dünya, 15 Mayıs 2025’te İstanbul’da gerçekleştirilecek Rusya-Ukrayna barış görüşmeleri için büyük bir heyecan içerisinde. ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz Çarşamba günü Katar’a gitmeden önce Air Force One’da gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalarında, Türkiye’ye sürpriz bir ziyaret yapabileceğini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de zirveye katılmasını istediğini duyurdu. Trump, “Benim orada olmamı isterdi ve bu bir olasılık… Ben orada olmazsam onun da orada olacağını sanmıyorum.” şeklinde ifade ederek, küresel diplomasinin gözlerinin İstanbul’a çevrildiğini belirtti.

TRUMP’IN TÜRKİYE PLANLAMASI

Trump, 13 Mayıs 2025 tarihinde Riyad’da başlayan Orta Doğu turu kapsamında Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret ediyor. Ancak Türkiye’deki görüşmeleri, gezinin en önemli duraklarından biri olabiliyor. Reuters’ın haberine göre, Trump’ın kıdemli danışmanları Steve Witkoff ve Keith Kellogg, 15 Mayıs’taki İstanbul görüşmelerine katılmak için yola çıktı. Trump, “Türkiye’ye gelebilirim. Putin benim de zirveye katılmamı istiyor,” diyerek katılımının Putin’in kararını etkileyebileceğini ima etti. Zirvenin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olması, Ankara’nın ara buluculuk rolünü daha da güçlendiriyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.