Ulaştırma Bakanlığı Powerbank Yasağı Tavsiye Etti

TAŞINABİLİR ŞARJ CİHAZLARI YASAKLANABİLİR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava yolu işletmelerine taşınabilir şarj cihazlarının (powerbank) uçuşta kullanılmasının yasaklanmasına dair bir tavsiyede bulundu. Bakan Abdulkadir Uraloğlu, taşınabilir şarj cihazlarının sıkışma, darbe ya da ezilme gibi durumlarda yangın riski oluşturabileceğine dikkat çekti. “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla hava yolu işletmelerimize taşınabilir şarj cihazlarının uçuşta kullanılmasının yasaklanması yönünde tavsiyede bulunduk,” şeklinde konuştu.

UÇUŞ EMNİYETİNE DİKKAT

Bakan Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü aracılığıyla bu tavsiyenin yapıldığını belirtti. İstanbul-Seul seferini gerçekleştiren bir yolcu uçağının Kazakistan hava sahasında seyir halindeyken bir yolcunun “powerbank”ini koltuk arasına düşürdüğünü hatırlatan Bakan, bu sebeple uçağın İstanbul’a dönmesinin, uçuş emniyetinin önemini bir kez daha kanıtladığını vurguladı.

YANGIN RİSKİNE DİKKAT ÇEKİYOR

Uraloğlu, taşınabilir şarj cihazlarının taşıdığı tehlikeler üzerinde durarak, “Taşınabilir şarj cihazları, sıkışma, darbe veya ezilme gibi durumlarda yangın riski oluşturuyor. Elektronik cihazların uluslararası havacılık standartlarına uygun şekilde taşınması, uçuş emniyeti açısından kritik bir öneme sahip. Bu sebeple, taşınabilir elektronik cihazlarla ilgili uluslararası kurallara titizlikle uyulması büyük önem taşıyor,” dedi. Daha önce Güney Kore’de bir uçakta powerbank patlaması sonucu yangın çıktığını anımsatarak, benzer bir olayın ülkemizde yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını önerdi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.