Ünlü Peynirci Hileli Ürün Açıklaması Yaptı

GIDA GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ GÜNCELLEMELER

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğini artırma ve halkı bilinçlendirme amacıyla ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesini güncellemeye devam ediyor. 28 Nisan 2025 tarihinde açıklanan en son listede, dikkat çeken markalardan biri de Ekici Peynir oldu. Türkiye’nin önde gelen peynir markalarından Ekiciler Süt Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait “Ekici Tam Yağlı Sade Eritme Peyniri” adlı ürün, yapılan analizlerde düşük yağ oranı nedeniyle taklit ürünler arasında yer aldı.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA: MARKETLERDE SATILMIYOR

Gelişmelerle ilgili Ekici Peynir, yazılı bir açıklama yaptı. Firma, hileli olduğu belirtilen ürünün yalnızca toplu tüketime yönelik olarak üretildiğini ve marketlerde yer almadığını belirtti. Açıklamada “Ekici Peynir’in marketlerde satılan değil, ambalajsız ev dışı tüketime yönelik dökme ürünü Ekici Tam Yağlı Sade Eritme Peyniri listede yer almıştır. Söz konusu ürün marketlerde satılmamaktadır. Üç harfli marketlerde satıldığıyla ilgili bilgi gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerine yer verildi. Ayrıca, ürünün sadece yurt, otel ve yemekhane gibi toplu tüketim noktalarına gönderildiği vurgulandı.

TKİTİ MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

Bakanlık, daha önce sucuk, bal, zeytinyağı, köfte gibi çok sayıda gıdada da taklit veya tağşiş yapılmış ürünleri tespit edip kamuoyuna duyurmuştu. Bu süreç, toplumda gıda güvenliğini artırma konusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Gazze’de Gıda Güvenliği Krizi Devam Ediyor

Birleşmiş Milletler'e bağlı yapıların IPC raporuna göre, Gazze'deki 1,6 milyon kişi, Nisan 2026'ya kadar ciddi gıda güvensizliği sorunu yaşayacak.

ABD’li Bakan Rubio’dan Gazze İçin Yardım Çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Gazze'deki insani yardımların artırılması gerektiğini vurgularken, ateşkes sürecinin sürdüğünü açıkladı.

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran İfadesini Verdi

Fenerbahçe'nin Başkanı Sadettin Saran, yürütülen uyuşturucu soruşturması çerçevesinde "şüpheli" olarak ifade vermek üzere polis merkezine davet edildi.

Japonya’nın Nükleer Silah Sahibi Olma Tartışması Derinleşiyor

Japonya'da bir hükümet yetkilisi, Başbakan Takaiçi Sanae'nin güvenlik politikaları çerçevesinde nükleer silah edinme gerekliliğini dile getirdi.

Anadolu Efes Evinde Dubai’ye Yenildi

Anadolu Efes, EuroLeague 17. haftasında evinde Dubai Basketbol'a karşı 80-76'lık bir yenilgi aldı.