Ünlü Peynirci Hileli Ürün Açıklaması Yaptı

GIDA GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ GÜNCELLEMELER

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğini artırma ve halkı bilinçlendirme amacıyla ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesini güncellemeye devam ediyor. 28 Nisan 2025 tarihinde açıklanan en son listede, dikkat çeken markalardan biri de Ekici Peynir oldu. Türkiye’nin önde gelen peynir markalarından Ekiciler Süt Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait “Ekici Tam Yağlı Sade Eritme Peyniri” adlı ürün, yapılan analizlerde düşük yağ oranı nedeniyle taklit ürünler arasında yer aldı.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA: MARKETLERDE SATILMIYOR

Gelişmelerle ilgili Ekici Peynir, yazılı bir açıklama yaptı. Firma, hileli olduğu belirtilen ürünün yalnızca toplu tüketime yönelik olarak üretildiğini ve marketlerde yer almadığını belirtti. Açıklamada “Ekici Peynir’in marketlerde satılan değil, ambalajsız ev dışı tüketime yönelik dökme ürünü Ekici Tam Yağlı Sade Eritme Peyniri listede yer almıştır. Söz konusu ürün marketlerde satılmamaktadır. Üç harfli marketlerde satıldığıyla ilgili bilgi gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerine yer verildi. Ayrıca, ürünün sadece yurt, otel ve yemekhane gibi toplu tüketim noktalarına gönderildiği vurgulandı.

TKİTİ MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

Bakanlık, daha önce sucuk, bal, zeytinyağı, köfte gibi çok sayıda gıdada da taklit veya tağşiş yapılmış ürünleri tespit edip kamuoyuna duyurmuştu. Bu süreç, toplumda gıda güvenliğini artırma konusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.