ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI, TİKTOK TEMSİLCİSİNİ KABUL ETTİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ByteDance/TikTok Devletlerle İlişkiler ve Kamu Politikaları Türkiye ve Levant Bölge Başkanı Fatih Kafadar’ı kabul etti. Toplantıda Bakan Uraloğlu, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi dijital dünyanın risklerinden korumak ve onları bilinçli dijital vatandaşlar olarak desteklemek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı. Görüşme kapsamında sosyal medya alanında gerçekleştirilen önemli çalışmalar ele alındı.
GENÇLERİN GÜVENLİĞİ ÖNCELİKLİ KONULAR ARASINDA
Dijital dünyanın büyük fırsatlar ve ciddi riskler sunduğunu vurgulayan Uraloğlu, siber zorbalık, çevrimiçi taciz ve uygunsuz içeriklerin gençler üzerinde ciddi bir etki yarattığını belirtti. “Bu, hepimizin ciddiyetle ele alması gereken bir konu ve AK Parti hükümetleri olarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin dijital mecralarda güvenliğini sağlamak en öncelikli konularımızdan biri. Çocuklarımızı ve gençlerimizi dijital dünyanın risklerinden korumak ve onları bilinçli dijital vatandaşlar olarak desteklemek için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.
DİJİTAL PLATFORMLARDAKİ SORUMLULUKLAR ARTIRILACAK
Uraloğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yaptıkları görüşmede, özellikle 16 yaşın altındaki gençlerin sosyal medya kullanımı üzerine detaylı istişareler gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Sosyal medya kullanımında yaş sınırına dair kademeli bir düzenleme üzerinde çalışıldığını belirtilerek, “13 yaşa kadar olan çocuklar için ayrı, 13-16 yaş grubu için ayrı düzenlemeler planlıyoruz. Bu çalışmalar, zararlı içeriklere karşı daha güçlü denetim mekanizmaları oluşturmayı ve dijital platformların sorumluluklarını artırmayı hedefliyoruz.” dedi.