Usta Sanatçı Edip Akbayram’a Veda

EDİP AKBAYRAM’IN HAYATINI KAYBETMESİ

‘Deniz Üstü Köpürür’, ‘Aldırma Gönül’, ‘Güzel Günler Göreceğiz’ ve ‘Hasretinle Yandı Gönlüm’ gibi unutulmaz şarkılara hayat veren Edip Akbayram, 2 Mart’ta çoklu organ yetmezliği nedeniyle Haydarpaşa Numune Hastanesi’ndeki tedavi sürecinin ardından hayatını kaybetti. Sanatçı için ilk tören Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi. Törenin ardından, Teşvikiye Camii’ndeki öğle namazının ardından cenaze namazı kılınacak ve sanatçının cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilecek. Cenaze törenine Türkü Akbayram’ın kızı Lavin de katıldı.

VEDA ANLARI

Törende sahneye minik kızı Lavin ile çıkan Türkü Akbayram, babası Edip Akbayram’a gözyaşlarıyla veda etti: “Çoğunuzun Edip abisi benim babam. Canıma can katan yoluma inanılmaz bir ışık tutan… Ne söylesem bu coğrafyaya, ülkeye kattığından daha anlamlı olmayacak. Ne söylesem, zarafetini, yüreğini anlatmaya yetmeyecek. İlkeleri, dimdik duruşu, sarsılmaz devrimci Atatürkçü kimliğiyle bu ülkeye bir Edip Akbayram geldi ve asla geçmeyecek. Seni saklayacağım baba… Önce kendim için, sonra herkes için seni sesimde yaşatacağım. Bir evlat olarak ömrüm boyunca seninle gurur duydum, seninle gurur duymaya devam edeceğim. Hoşça kal babacığım.”

Edip Akbayram’ın 46 yıllık eşi Ayten Akbayram da acısını paylaşarak, “Türkiye çok değerli bir evladını kaybetti. Ben de canımın yarısını kaybettim” şeklinde ifade etti.

EDİP AKBAYRAM’IN HAYATI VE KARIYERİ

“Aldırma Gönül”, “Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz”, “Bekle Bizi İstanbul” gibi milyonların gönlünde taht kurmuş şarkılarla tanınan Edip Akbayram, 1950 yılında Gaziantep’te doğdu. 9 aylıkken çocuk felcine yakalanan sanatçının müziğe ilgisi oldukça erken yaşlarda başladı. Lise döneminde kurduğu orkestrada hem çalıp hem de şarkı söylemeye başladı. İlk plağı “Kendim Ettim, Kendim Buldum”u çıkardıktan sonra 1968’de İstanbul’a gitti. Üç yıl sonra girdiği Altın Mikrofon yarışmasında Aşık Veysel’in şiirinden ilham alarak bestelediği “Kükredi Çimenler” ile birinci oldu.

Ardından “Aldırma Gönül”, “Garip”, “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” gibi hit şarkılarla büyük satış rakamlarına ulaştı. 80’li yıllarda TRT’ye çıkışı yasaklandı fakat 90’larda “Türküler Yanmaz” albümüyle toplumsal sorunlara dikkat çekti ve başarılı bir çıkış yaptı.

Eserleri geniş halk kitlelerine ulaşan usta sanatçı, 20’den fazla albüm ve 15’ten fazla 45’lik kaydının yanı sıra 250’den fazla ödül kazandı. 1979 yılında eşi Ayten Akbayram ile evlenen Edip Akbayram, Türkü Akbayram ve Ozan Akbayram adında iki çocuk babasıdır.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.