“Vazgeçmeyi Düşünürsem İkinci Baroya Geçerim.”

PROTESTOLARLA İSTANBUL İL BİNASINA GİRİŞ

Bugün, protestolar eşliğinde CHP İstanbul il binasına giren Gürsel Tekin, TGRT Haber’e uzaktan bağlantıyla katıldı ve son günlerde yaşanan gerginliklere dair değerlendirmelerde bulundu. Tekin, “Hükümetle teması olduğu” iddialarını kesin bir dille reddetti. Şunları söyledi: “Şişli’ye kayyım gelirken arkadaşlarımızın bu olağanüstü direncini görmek isterdim. Onlara yapamadığınızı, barışçıl çağrılarıma rağmen, bana ve aileme, kuruldaki arkadaşlarıma bu kadar tehdit ve çirkinliklerin yapılması kabul edilemez. Bunu Türk vatandaşlarının yapacağı işler değildir. Arkadaşlarımız bu durumu tespit etmeye çalışıyor. Yurt dışında bot hesaplar alındı. Sosyal medya hesaplarıyla yönlendirme yapılmış olabilir.”

İKİNCİ BAROYLA İLGİLİ DÜŞÜNCELER

Tekin, vazgeçmeyi düşünmediğini belirtirken, “Vazgeçmeyi düşünsem ikinci baroya geçiyor” dedi. Partideki arkadaşlarıyla ilgili kaygıları olup olmadığını sorduğunda ise “Bu işten haberim yoktu. Hükümetle, şununla bununla kimseyle temasım yok” ifadelerini kullandı. CHP’deki gelişmeler için eleştirilerini de dile getirdi: “Bu dosya niye bu hale geldi? Çözüm konusunda CHP’li yöneticilerle görüştüm, 40’ının tamamı da bana haklısın dedi ama sonuç alamadık.”

ANKARA ZİYARETİ VE GENEL BAŞKANLA GÖRÜŞME PLANI

Önümüzdeki hafta Ankara’ya yapacağı ziyareti de gündeme getiren Tekin, “Hem Özgür Özel’i hem Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmek isterim” dedi. “Yarın sabah 10’da partimizin kuruluş yıl dönümünden dolayı çelenk koyacağız ve sonra kendisini karşılayacağız” ifadesini kullandı. Tekin, CHP’nin kimliği hakkında da konuşarak, “Ben CHP’nin kimliğine toz konmasın isteyen bir insanım. Gerçek CHP’lilerin hiçbiri bugün orada yoktu.” dedi.

AYRIŞTIRMA DEĞİL BÜTÜNLEŞME ÇAĞRISI

Tekin, partinin içindeki ayrışmalara dikkat çekerek, “Bir an önce telaştan kurtulmalıyız. Ayrıştırmaya değil, bütünleştirmeye ihtiyacımız var” dedi. Ayrıca, Türk siyasetine yönelik eleştirilerde bulunarak, “Siyasi partiler yasası değişmeli. Bu sistemi değiştirmediğimiz sürece sorunlar tartışma konusu olur” şeklinde konuştu. Gelecek dönemde bu sorunların ortadan kalkması adına önemli çabaların göstereceğini umduğunu ifade etti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.