A Milli Futbol Takımı, 2026 Dünya Kupası Elemeleri E Grubu’ndaki üçüncü maçında deplasmanda Bulgaristan’ı 6-1 gibi farklı bir skorla yenerek önemli bir galibiyet aldı. Maç sonrası A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, değerlendirmelerde bulundu.
BU İLKLER İÇİN MUTLUYUZ
Montella, zorlu bir deplasmana çıktıklarını belirtirken “İlk yarı skor 1-1’di. Öne geçtiğimiz maçta bir anlık değişiklik oldu ama ikinci yarıda istediğimiz sonucu almak için hırslıydık. Çok mutluyuz böyle bir galibiyet aldığımız için. Bugün farklı ilkler var. Zeki ilk golünü attı, Hakan’ın 100. maçıydı. Kenan da resmi maçlarda ilk dublesini milli takım formasıyla gerçekleştirdi. Bu ilkler için çok mutluyuz. Direkt rakiplerimizle gol averajını sıfırladık. Gürcistan maçı bizim için çok önemli ve o maça bugünden itibaren hazırlanmaya başlayacağız” şeklinde konuştu.
GOL ATMASINI ÇOK İSTİYORDUK
Can Uzun hakkında da konuşan Montella, “Can’ın gol atmasını çok istiyorduk. 5-1’lik maçta 1 gole daha ihtiyacımız vardı. Can Uzun da bu golü hak ediyordu. Şutu dışarı çıkınca çok üzüldük. 6. golü attık İrfan ile. İrfan, hep kenardan gelip maçlara imzasını atıyor. Çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.
ÇOCUKLAR DEDİKLERİMİZİ UYGULADI
Montella, ikinci yarıya çıkarken taktiksel değişiklikler yaptıklarını belirterek, “Rakiplerin ritmine uymamamız gerektiğini, dikine pas atmamız gerektiğini söyledik. Çocuklar dediklerimizi uyguladı ve mükemmel bir ikinci yarı ortaya çıktı” dedi.
BULGARLAR KUSURA BAKMASIN
Vincenzo Montella, Bulgaristan’dan özür dilerken, “İkinci yarı hızlıca golleri bulduk. Altı gol attıktan sonra fazla sevindik. Bulgaristanlı taraftarlar kusura bakmasın. Bizim için önemliydi. Gürcistan’la olan averaj durumundan dolayı sevindik” ifadelerinde bulundu.
NE OLURSA OLSUN İSTİYORUZ
Dünya Kupası ile ilgili düşüncelerini paylaşan Montella, “Dünya Kupası’na direkt mi gideriz yoksa play-off üzerinden mi gideriz, bunu sahada göreceğiz. Ne olursa olsun, Dünya Kupası’nda olmak istiyoruz” dedi.