Witkoff, Hamas’ı Yalanladı: Yanıt Verildi

TEL AVİV’DE TOPLANTI

Tel Aviv’de İsrailli esir yakınlarıyla bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un, “Hamas’ın silah bırakmayı kabul ettiğini” söylediği, ancak “anlaşmaya varılamamasının nedeninin Hamas olduğu” belirtildi.

İsrail’in Haaretz gazetesinin haberine göre, Witkoff ateşkes ve esir takası konusunda müzakereleri esir ailelerine aktardı. Witkoff’un, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun savaşı sona erdirmeye kararlı olduğunu belirttiği, “Hamas, silah bırakmayı kabul etti” ifadesinde bulunduğu öne sürüldü. Ancak, Witkoff, bilinen uzlaşıların dışında, tüm İsrailli esirlerin serbest kalacağı bir anlaşmayı kabul etmeyeceklerini dile getirdi. İsrailli esir yakınlarına “İsrail hükümetine olan güveninizi kaybetmişsiniz, bunun için nedenleriniz olduğunu anlıyorum, ama Donald Trump sizin tarafınızda” dedi.

MÜZAKERELERİN ZORLUĞU

Witkoff, “Size mükemmel haberler vermek isterdim, ama durum çok karmaşık” diyerek müzakerelerin başarısız olması sebebiyle Hamas’ı sözünü tutmamakla suçladı. Öte yandan, İsrail devlet televizyonu KAN, Witkoff’un “Hamas’ın silah bırakmayı kabul ettiğini” değil, “silah bırakmaya ilgi duyduğunu” söylediğini iddia etti.

HAMAS’TAN YANIT

Hamas, Witkoff’un “Hamas’ın silah bırakmayı kabul ettiğine” dair açıklamalarına Telegram hesabından bir cevap vererek, “işgal devam ettiği sürece direniş ve silahların ulusal ve yasal bir hak olduğunu” ifade etti. Hamas, Filistin halkının ulusal haklarını tam olarak kazanmadığı sürece silah bırakmalarının mümkün olamayacağını vurguladı ve bu hakların başında “başkenti Kudüs olan tam egemenliğe sahip bağımsız Filistin devletinin kurulması” gerektiği belirtildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.