ÇİN MERKEZLİ TEKNOLOJİ DEVRİ, AVRUPA PAZARINA GİRİYOR
Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi, otomobil pazarındaki Avrupa serüveni için resmi bir tarih açıklıyor. CNBC’ye yaptığı açıklamada, üst düzey yetkili Xu Fei, ürettikleri araçların 2027 yılında Avrupa pazarında satışa sunulacağını duyurdu.
AVRUPA’YA ÖZEL OTOMOBİLLER YOK
Xu Fei, bu hedefle bağlantılı olarak birçok Avrupa şehrinde mağaza açmayı planladıklarını ifade etti. Ancak Fei, yalnızca Avrupa pazarına özgü otomobiller tasarlamayacaklarını, bunun yerine küresel modelleri müşterilere sunacaklarını dile getirdi. Ayrıca, gelecekte Avrupa merkezli üretim veya montaj yapma olasılıklarına da değindi.
Xiaomi, Çin’de ürettiği otomobiller için oldukça yüksek talebe yanıt vermekte zorlanıyor. Örneğin, son çıkarılan YU7 modeli için bekleme süreleri 56 ila 59 hafta arasında değişiyor. Bu durumla ilgili bir yorumda bulunan Xiaomi CEO’su Lei Jun, üretim kapasitelerini artırmaya yönelik çaba içinde olduklarını ama mevcut durumun yakında değişmeyeceğini kabul etti. Jun, acil araba ihtiyacı olan takipçilerine beklenmedik bir tavsiyede bulunarak, XPeng G7, Li Auto i8 ve Tesla Model Y gibi rakip modelleri değerlendirmelerini önerdi.