Yabancı Plakalı Araçlar İçin Yeni Geçiş Düzeni Başladı

YABANCI PLAKALI ARAÇLARIN GEÇİŞ ÜCRETLERİNDE YENİ DÜZENLEME

Yabancı plakalı araçların otoyollardan geçişleriyle ilgili yeni bir dönem başlatılıyor. Özel şirketler tarafından işletilen otoyollardan geçen yabancı araçların ödemedikleri geçiş ücretleri ve cezalarının tahsil edilmeden Türkiye’yi terketmelerine artık izin verilmeyecek.

TÜM OTOYOLLARI KAPSIYOR

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2022 yılında başlayan uygulamanın, kamu-özel iş birliği modeliyle inşa edilen otoyol, köprü ve tünellerin de dahil edilmesiyle kapsamının genişletildiği belirtiliyor. Böylece söz konusu düzenleme artık tüm otoyolları kapsıyor.

UYARI YAPILDI

Açıklamada, yabancı plakalı araç sahiplerinin HGS kartlarını gümrük girişlerinden alabileceklerine vurgu yapıldı. Ayrıca, “Ödemelerinizi gişelerde, ‘kgm.gov.tr’ adresinde yer alan ‘İhlalli Geçiş Sorgulama ve Ödeme’ linki üzerinden veya ilgili otoyolun web sitesinden plaka bilginizi girerek yapabilirsiniz.” denildi. Geçiş ücretinin ödenmediği takdirde, Türkiye’den çıkış yapılırken gümrük kapısında ödemenin şart olduğu belirtildi. Geçiş tarihinden itibaren ilk 15 gün içinde cezasız ödeme mümkünken, 15-45 gün gecikme durumunda bir kat, 45 günden fazla gecikmelerde ise 4 kat geçiş ücreti cezası uygulanacağı ifade edildi. Sorunsuz bir yolculuk için Türkiye’deki geçiş bilgilerini kontrol etmek gerektiği hatırlatıldı.

KAÇAK GEÇİŞLER ENGELLENİYOR

Sabit adresleri bulunmayan yabancı plakalı araçların, ödenmeyen otoyol geçiş ücretleri ve paralara ilişkin uygulanacak genel kurallar doğrultusunda, bu araçların ülkeyi ödemesiz terk etmesine artık müsaade edilmeyecek. Bu durumun kötüye kullanıldığı tespit edildi.

CEZALAR GÜMRÜKLERDE TAHSİL EDİLECEK

Yabancı araçlara uygulanan gecikme cezaları ve geçiş ücretleri gümrük kapılarında tahsil edilecek. İlgili alacaklar, sürücüye bilgi verilerek tebligat şartı aranmaksızın yetkili birimlerce de toplanabilecek. Toplanan tutarların yüzde 60’ı, hizmet payı olarak genel bütçeye kaydedilirken, yüzde 40’ı da ilgili işleticiye aktarılmak üzere bir sonraki ay sonuna kadar genel müdürlüğe transfer edilecek.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.